Humani ponedeljak za Draženu – Trifunu Dudaković

Humani ponedeljak za Draženu – Trifunu Dudaković

Akcija  „Humani ponedeljak“ koja se već drugu godinu uzastopno organizuje na Štrandu, u ponedeljak, 15. juna biće posvećena prikupljanju pomoći za lečenje osmogodišnje Dražene - Trifune Duduković iz Kaća.

Ona ima usporen psihomotorni razvoj, kao posledicu problema po rođenju, kada je ostala bez kiseonika. Dražena ima minimalnu cerebralnu disfunkciju, kao i lakšu mentalnu retardaciju. Prohodala je tek sa 3,5 godine, a ima velike probleme sa održavanjem ravnoteže pri kretanju. Od strane lekara predloženo je korišćenje korteksin injekcija, koje se nabavljaju u Rusiji i koštaju 50 evra mesečno. Dodatne vežbe i tretmani porodicu Dudaković, u kojoj je jedino otac deteta zaposlen i prima platu od svega 21.000 dinara, koštaju oko 500 evra mesečno. To ova porodica ne može da priušti detetu. Uz to im je nedavno ukinuta tuđa nega, a dečiji dodatak koji dobijaju iznosi 3.000 dinara.

Gradsko zelenilo poziva Novosađane da svakog ponedeljka do kraja letnje sezone dobrovoljnim prilogom, koji će predstavljati i ulaznicu na Štrand tog dana, pomognu lečenje dece obolele od retkih i teških bolesti. Kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene pored ulaza na plažu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan