"HUMANI PONEDELJAK": Za Mionino lečenje sakupljeno  160.000 RSD

"HUMANI PONEDELJAK": Za Mionino lečenje sakupljeno 160.000 RSD

Humanitarna akcija JKP "Gradskog zelenilo" 24. jula bila je posvećena prikupljanju sredstava za izlečenje Mione Kojadinović. Dobrovoljnim prilozima posetilaca Štranda, tokom jučerašnjeg dana, prikupljeno je 161.120 dinara.

Da podsetimo, dvoipogodišnjoj Mioni Kojadinović pre godinu dana dijagnostifikovana je akutna limfoblastna leukemija. I pored velikih napora lekara, bolest je zahvatila koštano i moždano tkivo, tako da je neophodno hitno presađivanje koštane srži.

S obzirom na to da koštana srž roditelja nije dovoljno kompatibilna sa Mioninom, potrebno je operaciju izvesti u najkraćem roku u Italiji, gde će biti pronađen donor. Troškovi operacije i postoperativnog perioda iznos oko 100.000 evra. Porodica je do sada prikupila trećinu novca.

Akcija „Humani ponedeljak“ biće nastavljena sledeće sedmice kada će posetici "Štranda" pomoć prikupljati za dečaka Božidara Radojčića.

- Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje za podršku porodicama koje su se našle u nemiloj situaciji – poručuju iz JKP "Gradsko zelenilo".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan