Humani ponedeljak za život male Nikoline Ristić

Humani ponedeljak za život male Nikoline Ristić

Ovog ponedeljka, akcija Humani ponedeljak, na inicijativu 021, biće posvećena spasavanju života jedanaestogodišnje Novosađanke Nikoline Ristić, koja boluje od tumora vilice.

Nikolina je svoje detinjstvo provodila bezbrižno, kao i sva ostala deca, sve do oktobra 2013. godine kada je zbog bolova u vilici posetila lekara i tom prilikom konstatovan joj je tumor vilice. Od tog momenta kreće njena borba za život, hemoterapije, bolnice, operacije, ali Nikolina nastavlja da bude puna života.

"Iako je bila pod terapijama i u bolovima, Nikolina je ipak redovno dolazila na časove glume, jedva je čekala da naučimo nešto novo i nikad se nije žalila na svoje zdravlje", kaže za 021 Tanja Pjevac, Nikolinina profesorka glume.

Nikolina se ubrzo oporavila, tumor se povukao i ona je nastavila svoje srećno detinjstvo. Međutim, januara 2014. tumor se vratio i od tada se ona, njeni roditelji i lekari bore da joj sačuvaju život.

Ali kako bi se agonija kroz koju mala Novosađanka prolazi okončala pozitivnim ishodom, neophodno je da Nikolina ode u bolnicu u Štutgartu, kako bi joj se tamo operisao oboleli deo vilice, izvadio tumor tipa "osteosarcoma" i kako bi joj se zatim specjalnom metodom rekonstruisala vilica, objašnjava za 021 Nikolinin otac Srđan.

Za Nikolininu situaciju saznala je redakcija 021, koja je, s obzirom na urgentnost situacije i na činjenicu da ona mora za dve-tri nedelje biti u Nemačkoj, predložila "Gradskom zelenilu" da prvi sledeći Humani ponedeljak bude posvećen njoj, što je ovo javno preduzeće odmah prihvatilo.

"Gradsko zelenilo" i 021 pozivaju sve Novosađane dobre volje da u ponedeljak, 10. avgusta, odu na Štrand, ostave na ulazu svoj humanitarni prilog za malu Nikolinu i tako učestvuju u spasavanju njenog mladog života.

Za Nikolinin odlazak i lečenje u Štutgartu potrebno je 67.300 evra. Njeni roditelji su do sada sakupili oko 35.000 evra, a svako ko želi da pomogne da se kompletna suma sakupi svoj prilog može uplatiti na račun Erste Banke broj 908-34001-19, model je 97, poziv na broj 178704478260.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan