Humanitarcima dodeljene plakete i zahvalnice Južnobačkog okruga

Humanitarcima dodeljene plakete i zahvalnice Južnobačkog okruga

Institucijama, privrednim društvima i pojedincima koji su pomogli da se uspešno realizuje više humanitarnih akcija tokom 2015. godine, dodeljene su 33 zahvalnice, a pored toga uručene su i plakete Opštini Bečej, Institutu NS seme, Acord Software doo Novi Sad, JKP "Gradsko zelenilo", kao i bračnom paru Harison.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga dr Zoran Milošević rekao je da se dodela priznanja za humanost organizuje po treći put, kako bi se izrazila posebna zahvalnost svim dobrotvorima koji u su protekloj godini pružili ruku solidarnosti i humanizma onima kojima je to najpotrebnije.

- Naše adrese su bile Kosovo i Metohija, povratnici u Hrvatskoj, ali i ljudi koji su socijalno ugroženi na području Južnobačkog upravnog okruga, kao i mnogi drugi. Hvala privrednicima, pojedincima, predstavnicima opština i gradova koji su zaista bili nesebični i pokazali solidarnost kada je ona najpotrebnija – rekao je Milošević.

- Istinska je privilegija biti gradonačelnik grada u kojem posluju javna i privatna društveno - odgovorna preduzeća, kao i humani pojedinci. Oni su svi zajedno pokazali da i u doba izraženog egoizma i favorizovanog egocentrizma, imaju veliko srce i dušu i da razumeju probleme drugih ljudi. Hvala svim pojedincima i organizacijama koji čine da iz godine u godinu imamo sve veći broj onih koji primaju ova priznanja za humanost, jer to znači da se povećava svest o solidarnosti, izjavio je na svečanoj dodeli gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Humanitarna pomoć koja je u protekloj godini distribuirana preko Južnobačkog upravnog okruga sastojala se iz 1.500 paketa školskog pribora, 35 tona koncentrata, 15 tona brašna, 25 tona semene pšenice, 25 tona đubriva, dve tone semenskog kukuruza, tri tone povrća i 17,5 tona sredstava za higijenu i odeće.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan