HUMANITARNA AKCIJA: Prikuplja se pomoć za decu iz novosadskog Svratišta

HUMANITARNA AKCIJA: Prikuplja se pomoć za decu iz novosadskog Svratišta

U susret novoj školskoj godini i 1. septembru, Fondacija 021 je pokrenula humanitarnu akcija "Zajedno smo jače", u kojoj će se do početka nove školske godine prikupljati odeća, obuća, školski pribor i novac za nabavku potrepština za decu iz Svratišta.

Svako dete zaslužuje da mu odrastanje i školski dani prođu bez briga o tome da li će imati knjige, školski pribor, odeću i obuću. Izuzetak ne bi smela biti ni deca iz Svratišta, od kojih su neki i savesni đaci, za čiji osmeh je pokrenuta humanitarna akcija, javlja RTV.

U poslednjih mesec dana, u Svratištu je boravak potražilo oko 25-oro dece, uzrasta od 5 do 19 godina, a svaka vrsta pomoći je dobrodošla uvek.

Naš cilj je da budemo podrška njihovim porodicama i da kroz naš program preveniramo rizike i smanjimo vreme provođenja na ulici. Na godišnjem nivou naše svratište ima oko 400 korisnika uzrasta od 5-19 godina. Ovog leta želja nam je da sakupimo pomoć za naše školarce koji su vredno radili i koje očekuje nova školska godina. Kako su naši korisnici egzistencijalno ugroženi svaka pomoć nam puno znači. Možemo da kažemo da smo ponosni što veliki broj naših korisnika uzrasta od 7 do 17 godina redovno pohađa školu. Pomoć nam je potrebna u vidu garderobe, obuće, pribora i rančeva za školu. Hajde da zajedno pomognemo da prvi dan škole bude pun radosti – kaže Ivana Perić, zaposlena u Svratištu.

Zainteresovani mogu do 1. septembra, od 8 do 20 časova, u prostorije Svratišta doneti školski pribor, rančeve, polovne udžbenike, igračke, odeću i obuću za decu, ili uplatiti novac na tekući račun, a naredna akcija planirana je pred kraj godine, u susret praznicima, dodaju organizatori.

Više detalja možete naći na sajtu Fondacije.

Izvori: RTV, Moj Novi Sad

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan