Humanitarna akcija "Slatkiš za mog drugara" - seme solidarnosti koje niče dalje

Humanitarna akcija "Slatkiš za mog drugara" - seme solidarnosti koje niče dalje

Humanitarna akcija RTV Vojvodine "Slatkiš za mog drugara" koja se već petnaest godina organizuje uoči Nove godine, ulazi u završnu nedelju.

Zainteresovani Novosađani mogu donirati slatkiše svakog dana do četvrtka 30. decembra, tako što će ih ostaviti u zgradi javnog servisa. Paketići će biti podeljeni u Sigurnoj dečjoj kući, onkološkom odeljenju Dečje bolnice, Svratištu za decu i mlade, Domu u Veterniku, Udruženju građana "Vera ljubav nada" i Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO).Inicijatorka akcije, novinarka ove medijske kuće Nevena Vrtulek, rekla je da će se deca u gore navedenim ustanovama obradovati poklonima i Deda Mrazu koji ih bude doneo. Istakla je da je ovo najbolji način da se godina završi i započne nova.

Slatkiši moraju biti industrijski upakovani i sa validnim rokom trajanja. Voće i kolači iz domaće radinosti se ne primaju. Svi koji žele da pomognu, mogu ono što su kupili, doneti u zgradu Radio televizije Vojvodina u Sutjesku 1, preko puta suda ili u novu zgradu na Mišeluku. Korpa za slatkiše je postavljena na ulazu kod portirnice. Akcija traje do četvrtka 30.12. i tog dana će se donacije primati do šesnaest sati, a pre toga tokom celog dana - objasnila je Nevena.

 Deca volonteri za pakovanje paketića                                                                                   Roditelji dece koja bi želela da učestvuju u pakovanju novogodišnjih paketića 30. decembra u zgradi televizije, mogu da kontaktiraju Nevenu na broj telefona 064 819 55 88. Organizatori ih mole da se jave nekoliko dana ranije i da ne prijavljuju decu mlađu od deset godina.

 


Akciju podržavaju i poznate novosadske poslastičarnice "Vremeplov", "Kristina", "Carigrad" i "Šeherezada" koje će pokloniti torte.

Deo paketića je donirao i "Univerexport", a pomoć je najavilo i Udruženje banaka Srbije, Razvojni fond i još nekoliko udruženja. Ledena šuma se prošle nedelje takođe pridružila akciji skupljanja slatkiša.Humanitarnu akciju "Slatkiš za mog drugara" u okviru RTV-a, Nevena je pokrenula pre petnaest godina da bi održala lekciju iz solidarnosti svom sinu i njegovim drugarima.

– On je tada krenuo u prvi razred i želela sam da naučim njega i njegove drugare da budu solidarni međusobno. Uradila sam to sa namerom da budu bolji ljudi. Lepše je darivati nego primate poklone jer te taj osećaj oplemenjuje. Ako imaš dve čokoladice daš jednu onome ko nema i to je već u startu dobro delo. Htela sam da posejem seme solidarnosti i mislim da sam uspela u tome jer danas jedna mlada studentkinja organizuje prikupljanje novca za bolesnog kolegu, a kao dete počela je sa volontiranjem upravo kod nas – kaže ova novinarka.Ostalo je još nekoliko dana do kraja ove humanitarne akcije pa se apeluje na građane i društveno odgovorne kompanije da se pridruže

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan