Humanitarna akcija u CK13: Rok bendovi za gladne u Srbiji

Humanitarna akcija u CK13: Rok bendovi za gladne u Srbiji

Humanitarna akcija za prikupljanje sredstava za pomoć gladnima u Srbiji biće održana krajem maja i početkom juna u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, uz učešće desetak rok bendova.

Akcija “Nahranimo gladne" počeće 27. maja u Centru za urbanu kulturu "Imago" u Beogradu, a 4. juna biće nastavljena u Novom Sadu, gde će u CK13 nastupiti Multietnička atrakcija, CPR, Dreddup,White Rabbit Band i Tenatacle Wizard.

Cena ulaznice je 300 dinara, a celokupan prihod namenjen je za kupovinu hrane narodnim kuhinjama (ili sličnim organizacijama) u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Detaljan izveštaj o tome koliko sredstava je prikupljeno i na koji način su iskorišćena biće objavljen na Fejsbuk stranici organizacije Hunger Aid Serbia.

Inicijativa Nahranimo gladne je pokušaj grupe građana da se “zaustavi epidemija gladi u Srbiji”. Poručujući da niko u Srbiji ne treba da bude gladan, pozivaju sve da pomognu uplatom novčanih priloga.

- Sve češće viđamo penzionere koji jedu iz kontejnera. To je nešto na šta ne želimo i nećemo da se naviknemo, kaže jedan od pokretača te incijative, Draško Drak Nikodijević iz sastava White Rabbit Band.

- Srce mi se cepa kad vidim gladne ljude, ljude kojima penzija nije dovoljna za hranu, a istovremeno nema veće sreće u životu nego nahraniti nekog ko je gladan, dodao je Nikodijević.

- Mi ne želimo da se naviknemo da gledamo iznemogle ljude koji jedu iz kontejnera, niti ravnodušno da prihvatamo izveštaje o samoubistvima zbog gladi u Srbiji. Srbija je bogata zemlja sa ogromnim resursima i nema razloga da bilo ko gladuje. Ovo je inicijativa da se probudi svest i preuzme odgovornost za rastući segment populacije koji nema tri hranljiva obroka dnevno”, poručili su organizatori.

Svi koji ne stignu na humanitarne koncerte u BeograduNovom Sadu ili Nišu, a žele da pomognu, mogu da uplate novčanu pomoć na tekući račun broj: 160-347417-90 (Banca Intesa ad Beograd, korisnik: Prvi Srpski Preduzetnik, Vojvode Milenka 33, Beograd, matični broj: 28030177, PIB:106887232, svrha uplate: prilog za HUNGER AID SERBIA 2016, poziv na broj: 011 (za Beograd) ili 021 (za Novi Sad) ili 018 (za Niš)

Uplate je moguće izvršiti i na devizni račun, a instrukcije se nalaze ovde.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ horoskop zagađenje zagađenje vazduha Isključenje struje dnevni horoskop novorođenčad isključenja astrologija skupština grada novog sada bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo sremska kamenica jkp lisje isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija zodijak novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad betanija sahrane novi sad magla raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode bebe bez struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad elektrovojvodina