Humanitarna akcija u CK13: Rok bendovi za gladne u Srbiji

Humanitarna akcija u CK13: Rok bendovi za gladne u Srbiji

Humanitarna akcija za prikupljanje sredstava za pomoć gladnima u Srbiji biće održana krajem maja i početkom juna u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, uz učešće desetak rok bendova.

Akcija “Nahranimo gladne" počeće 27. maja u Centru za urbanu kulturu "Imago" u Beogradu, a 4. juna biće nastavljena u Novom Sadu, gde će u CK13 nastupiti Multietnička atrakcija, CPR, Dreddup,White Rabbit Band i Tenatacle Wizard.

Cena ulaznice je 300 dinara, a celokupan prihod namenjen je za kupovinu hrane narodnim kuhinjama (ili sličnim organizacijama) u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Detaljan izveštaj o tome koliko sredstava je prikupljeno i na koji način su iskorišćena biće objavljen na Fejsbuk stranici organizacije Hunger Aid Serbia.

Inicijativa Nahranimo gladne je pokušaj grupe građana da se “zaustavi epidemija gladi u Srbiji”. Poručujući da niko u Srbiji ne treba da bude gladan, pozivaju sve da pomognu uplatom novčanih priloga.

- Sve češće viđamo penzionere koji jedu iz kontejnera. To je nešto na šta ne želimo i nećemo da se naviknemo, kaže jedan od pokretača te incijative, Draško Drak Nikodijević iz sastava White Rabbit Band.

- Srce mi se cepa kad vidim gladne ljude, ljude kojima penzija nije dovoljna za hranu, a istovremeno nema veće sreće u životu nego nahraniti nekog ko je gladan, dodao je Nikodijević.

- Mi ne želimo da se naviknemo da gledamo iznemogle ljude koji jedu iz kontejnera, niti ravnodušno da prihvatamo izveštaje o samoubistvima zbog gladi u Srbiji. Srbija je bogata zemlja sa ogromnim resursima i nema razloga da bilo ko gladuje. Ovo je inicijativa da se probudi svest i preuzme odgovornost za rastući segment populacije koji nema tri hranljiva obroka dnevno”, poručili su organizatori.

Svi koji ne stignu na humanitarne koncerte u BeograduNovom Sadu ili Nišu, a žele da pomognu, mogu da uplate novčanu pomoć na tekući račun broj: 160-347417-90 (Banca Intesa ad Beograd, korisnik: Prvi Srpski Preduzetnik, Vojvode Milenka 33, Beograd, matični broj: 28030177, PIB:106887232, svrha uplate: prilog za HUNGER AID SERBIA 2016, poziv na broj: 011 (za Beograd) ili 021 (za Novi Sad) ili 018 (za Niš)

Uplate je moguće izvršiti i na devizni račun, a instrukcije se nalaze ovde.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan