HUMANITARNA MANIFESTACIJA: "Srcem i muzikom za Detelinaru"

HUMANITARNA MANIFESTACIJA: "Srcem i muzikom za Detelinaru"

Udruženje građana "Novi Sad" poziva sve ljude dobre volje da pruže podršku manifestaciji koja će se odžati 13. septembra ispred robne kuće na Detelinari.

- Novosadsko naselje Detelinara oduvek je bilo bogato veselom i talentovanom decom, koja su uspevala svuda po svetu, ali nikada nisu zapevala i zasvirala baš u kraju u kojem su rođena. Vođeni ovom statistikom, rešili smo da još jednom spojimo lepo, korisno i humanitarno – kaže se u pozivu organizatora. 

U saradnji s nastavnicom muzičkog obrazovanja, Milkom Jurišić, 13. Septembra će na Detelinari, pevati i svirati upravo talentovana deca iz kraja i okoline, koja zajedno sa svojim nastavnicima (solo i horski) , godinama neguju muziku na kvalitetan način i od toga ne odustaju. Podršku na bini pružiće im novosadski Beti Bap Bend.

Mališani iz Udruženja građana "Veliko kolo", takođe će nastupiti sa svojim spletom narodnih igara, kao i male balerine iz kluba "Sportisimo".

Manifestacija „Srcem i muzikom za Detelinaru“, kao i sve dosadašnje manifestacije udruženja građana "Novi Sad", imaće humanitarni karakter. Ukoliko su i koliko u mogućnosti, građani će moći da doniraju prilog za kupovinu aparata "freestyle libre" za dijabetes, koji košta 890 evra, i neophodan je Eleni Rađenović sa Detelinare, koja pohađa drugi razred OŠ "Svetozar Marković Toza" i trenira sport koji voli (džez balet).

I na ovom događaju građani će moći da doniraju prikupljene plastične čepove volonterima iz Udruženja građana "Čepom do osmeha".

Manifestaciji će prisustvovati gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i uspešni sportisti – Milenko Tepić, Nikola Rađen, Goran Bajšanski, Nenad Pagonis, Milica Starović i drugi.

Po završetku manifestacije, prisutne će zabaviti bend Apsolutno Romantično.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan