HUMANITARNE AKCIJE: Zajedničkim snagama za pomoć najugroženijim Novosađanima

HUMANITARNE AKCIJE: Zajedničkim snagama za pomoć najugroženijim Novosađanima

Udruženje građana "Novi Sad" će do kraja meseca organizovati nekoliko humanitarnih akcija i druženja za najmlađe u saradnji sa poznatim sportistima, drugim udruženjima, školama i učenicima.

U ponedeljak, 18. decembra, u 18.30 sati u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” održaće se novogodišnji dobrotvorni koncert “Zimska bajka”, na kojem će pevati Nenad Pagonis. Cilj manifestacije je pomoć porodici Đurkić, koja je ostati bez krova nad glavom. Samo dva dana kasnije u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” u 11.30 sati deliće se paketići za decu sa posebnim potrebama iz Južnobačkog okruga. Novogodišnje kićenje jelke pod sloganom “Jelka sa porukama za Detelinaru”, ispred robne kuće u istoimenom delu grada održaće se u petak 22. decembra u 10 sati.

Predsednik Udruženja građana “Novi Sad” Goran Bajšanski pozvao je građane da se odazovu u što većem broju  predstojećim akcijama kako bi se za praznike pomoglo najugroženijima.

- U saradnji sa Osnovnom školom “Žarko Zrenjanin” (Bulevar despota Stefana 8) organizujemo koncert u njihovoj velikoj sali kako bismo obezbedili sedmočlanu porodicu Đurkić. Njihova se baraka na Limanu 4 uskoro mora srušiti, jer se nalazi na privatnom placu koji je namenjen za gradnju. Imaju petoro dece koja idu u ovu školu i odlični su učenici. Našli smo im kuću i treba nam još 150.000 dinara da bismo je kupili do kraja ove godine. Imamo i podršku Nenada Pagonisa koji će pevati prisutnima – objašnjava Bajšanski.U sredu će udruženje i Teatar mladih “Mišolovka” treći put u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” u Bate Brkića bb, organizovati novogodišnju predstavu za decu sa posebnim potrebama. Učenici razreda 4/7 Gimnazije "Jovan Jovan Zmaj" pripremili su paketiće za 75 mališana.

- Novogodišnje kićenje Jelke na Detelinari će biti u petak ujutru, a deca imaju zadatak da donesu ukras, ili poruku. Poruka treba da sadrži njihovo viđenje grada u budućnosti. Tom prilikom takođe ćemo organizovati igre za decu uz pomoć Sportskog udruženja “Sportisimo NS”, a u cilju animiranja najmlađih iz tog kraja – kaže Bajšanski.


U četvrtak, 28. decembra, Udruženje građana “Novi Sad”, "Novosadski Winter Fest" i neformalna grupa građana "Dva minuta tišine", organizovaće na Trgu slobode akciju “Novogodišnja trpeza za beskućnike Novog Sada” koja će trajati od 14 do 18 sati. Novosađani će u tom periodu moći da donesu staru, ali očuvanu odeću i obuću, sredstva za higijenu, konzerviranu i vakumiranu hranu sa deklaracijom i bezalkoholna pića u originalnom pakovanju.

Tekst i fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan