Humanitarni koncert: "El Sistema" za Nikolu i Tijanu Marinković

Humanitarni koncert: "El Sistema" za Nikolu i Tijanu Marinković

U ponedeljak 21. marta u 20 sati, u Svečanoj sali elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu biće organizovan koncert "El Sistema i prijatelji". Glavni izvođači su deca korisnici Centra za socijalni rad uzrasta od 8 do 15 godina, koja pohađaju dodatnu muzičku nastavu u okviru socijalno-inkluzivnog programa koji u Srbiji sprovodi Music Art Project.

Na koncertu ćemo imati priliku da čujemo desetak kompozicija različitih žanrova i autora (SARS, Parni valjak,Enigma...). Mališanima će u izvođenju pomoći vrsni umetnici Sergio Domingo i Slobodan Dragaš, Nemanja Mihailović, Boris Hložan, kao i hor Alegria, tamburaški sastav La Banda i bend elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin". Voditelj programa je novinar RTS Milan Srdić.

Događaj ima humanitaran karakter, pa će tako sugrađani biti u mogućnosti da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju novac koji će biti iskorišćen za lečenje Nikole i Tijane Marinković koji su se do sad hrabro suočavali sa izazovima koje je u njihov život donela cerebralna paraliza.

Nikola i Tijana su brat i sestra starosti 13 godina, koji se tako mladi suočavaju sa problemima koje bi teško i odrasli tako hrabro podneli. Trenutno su u fazi intenzivnog rasta,ali im tetive ostaju skraćene. Ukoliko se situacija ne promeni hirurškim zahvatom, postoji velika verovatnoća da će njih dvoje zauvek izgubiti mogućnost da hodaju i da na taj način nastave nesmetan razvoj. Operacija, uključujući lekove, pripreme i post operativni tok iznosi 3.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije Isključenje struje betanija jkp lisje novosadska policija izmena režima saobraćaja elektrovojvodina raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija bez vode protest taksista klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad bebe Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje Aleksandar Vučić novorođenčad RHMZ bez struje 27. novosadski maraton sahrane novi sad jkp novosadska toplana novosađani isključenje vode matičar novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad KCV