"HUMANITARNI PONEDELJAK": Pomoć potrebna osmogodišnjaku obolelom od autizma

"HUMANITARNI PONEDELJAK": Pomoć potrebna osmogodišnjaku obolelom od autizma

Humanitarna akcija "Gradskog zelenila"  ulazi sledeće nedelje u osmu sezonu. Za proteklih sedam godina posetioci Štranda dobrovoljnim prilozima pomogli su lečenje mnogih građana, u najvećem broju deci oboleloj od retkih bolesti.

U ponedeljak, 10. maja, akcija se nastavlja. Tog dana ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Osmogodišnji Lazar Arsenić iz Novog Sada, kome će biti namenjena prva ovogodišnja humanitarna akcija, je sa nepune dve godine dobio dijagnozu autizma, od tada kreće sa defektološkim i logopedskim tretmanima.

Psihološkim testiranjem 2017. godine Lazar dobija dijagnozu umerene retardacije, jedina nada su tretmani matičnim ćelijama koji stimulišu "uspavane" delove mozga i pomažu pri govoru.

Za autizam ne postoji lek, ali se slika stanja deteta može ublažiti intenzivnim tretmanima koji su izuzetno skupi.

– Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda – kažu u JKP "Gradsko zelenilo". 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan