"HUMANITARNI PONEDELJAK": Pomozimo sedmomesečnom Bošku Gugleti

"HUMANITARNI PONEDELJAK": Pomozimo sedmomesečnom Bošku Gugleti

U ponedeljak, 12. jula, akcija "Humanitarni ponedeljak" biće namenjena bebi oboleloj od spinalne mišićne atrofije tip 1 .

Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Boško Gugleta je rođen 14. januara 2021. godine  Novom Sadu. Trudnoća i porođaj su protekli normalno, a kada je imao tri meseca,roditelji su primetili daje dosta mirniji nego što bi trebao da bude u tom uzrastu. Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, Bošku je uspostavljena dijagnoza spinalna mišićna atrofija tip 1. Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima smrtni ishod.

Novac koji će se prikupljati potreban je za gensku terapiju Zolgesma koja je trenutno najskuplja terapija za lečenje ove bolesti na svetu, za lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, ortopedska pomagala, medicinske aparate, kao i putne troškove i smeštaj.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Alekse Kosanovića  ukupno je prikupljeno 102.120 dinara.

Iz JKP "Gradsko zelenilo" obaveštavaju sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan