Humanitarni turnir u basketu u nedelju 10. juna u Dečijem selu

Humanitarni turnir u basketu u nedelju 10. juna u Dečijem selu

U cilju prikupljanja sredstava za pružanje mogućnosti dodatne edukacije dece iz SOS Dečijeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, u nedelju će se na košarkaškim terenima ove ustanove održati humanitarni turnir u basketu 3 na 3.

Celodnevni program počinje u 10 časova. Na turniru će učestvovati 16 ekipa, od kojih će jedna biti i tim dece iz Dečijeg sela. Pored basket mečeva biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki.

Događaj je otvoren za posetioce,  a svi koji su u mogućnosti donacije će moći da ostave i na licu mesta. Pripremljen je i prigodan zabavni program kako za publiku tako i za mališane – najavljeni su nastupi hora "Sonja Marinković", plesnih grupa "Master Dance" i "Kenguri".

U akciju se uključilo i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Novog Sada koje će u prostoru Dečijeg sela postaviti dva štanda na kojima će prisutni moći da izmere nivo šećera u krvi, krvni pritisak, težinu, visinu, kao i indeks telesne mase. Udruženje Čepom do osmeha obezbediće svoje kutije za čepove.

Humanitarni turnir organizuje Međunarodna komora mladih Junior Chamber International (JCI Novi Sad), sa ciljem da se kroz druženje i sport animiraju društveno odgovorne kompanije i građani koji su u prilici da podrže akciju.

U skladu sa pravilima i potrebama ustanove SOS Dečije selo "Dr Milorad Pavlović", prikupljena sredstva će biti usmerena na pohađanje stručnih kurseva za decu, korisnih u njihovom putu ka osamostaljivanju, kao i na nabavku edukativnih igara i materijala za radionice koje se sprovode u okviru redovnog programa.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani novorođenčad betanija bebe isključenje vode isključenja struje Novosadska toplana elektrovojvodina radosne vesti novi sad JGSP "Novi Sad" vremenska prognoza novi sad bez struje JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo RHMZ jkp novosadska toplana sahrane raspored sahrana novi sad servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište servisne informacije novi sad bez vode porodilište štrand gradsko groblje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija matična knjiga rođenih jkp lisje