I dalje se traži projektant za spajanje Novog naselja i Veternika

I dalje se traži projektant za spajanje Novog naselja i Veternika

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ponovo pokušava da nađe projektanta za saobraćajne površine s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem produžetka Bulevara Jovana Dučića ka Veterniku.

Kako javlja "Dnevnik", procenjena vrednost nabavke je 2.500.000 dinara, bez PDV-a, odnosno 2.083.333 dinara namenjeno je za projektovanje saobraćajnih površina s pratećom infrastrukturom, dok je 416.667 dinara procenjena vrednost projekta javnog osvetljenja. Rok za podnošenje ponuda je 23. mart, a 25 dana kasnije biće doneta odluka o dodeli ugovora ili obustavi postupka, ukoliko tender ne uspe.

Novosadski dnevni list dodajeda je javna nabavka za tehničku dokumentaciju prošle godine obustavljena jer nije bilo zainteresovanih, a ako tender ovog puta uspe, projektovanje će do leta biti završeno. Nakon rebalansa budžeta, koji se očekuje na leto, trebalo bi da bude obezbeđen i novac za građevinske radove, svojevremeno je za skupštinskom govornicom izjavio v. d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, podseća "Dnevnik".

Buduća saobraćajnica imaće po dve kolovozne trake u oba smera i razdelno ostrvo širine 1,5 metar. Na obe strane saobraćajnice predviđeni su parkinzi, trotoari i biciklističke staze. Raskrsnica Bulevara Jovana Dučića i ulica Dragoslava Srejovića i Veterničke rampe projektovana je kao kružna, a ukupna dužina saobraćajnice s pristupnim krakovima kružnom toku je oko 450 metara, prenosi "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Casovnicar

  pre 1786 dana i 23 sata

  Bio bi red da sa tim bulevarom naprave nove prilaze nesretnom Sarengradu, da spoje sa ulicom Momcila Tapavice bar jos dva prikljucka. Celo naselje ima samo 2 ulaza i ta dva ulaza koristi ceo taj deo Veternika i Sarengrad

  Oceni komentar:
  0
  1