I GRBAVICA DOBIJA "NEBODER": Hitna izmena plana na udarnoj lokaciji!

I GRBAVICA DOBIJA "NEBODER": Hitna izmena plana na udarnoj lokaciji!

Na sutrašnjem zasedanju gradskog parlamenta, pred odbornicima će se naći i predlog promene urbanističkog plana koji će investitoru omogućiti da u ulici Braće Ribnikar 2 i 2a, umesto zgrade sa deset nadzemnih etaža, podigne soliter sa čak 15 nadzemnih etaža. A poznato je da ono što se nađe pred odbornicima, to je i rešeno, jer do sada se nije desilo da vladajuća većina odbije predlog stigao od Gradskog veća i to po HITNOM postupku...

Naime, Gradsko veće dostavilo je juče, 9. februara, predsednici Skupštine Grada Novog Sada predloge da se dnevni red sednice Skupštine Grada sazvane za sutra, 11. februara, po hitnom postupku dopuni sa još 12 tačaka, među kojima i Predlogom odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulica Jevrejske i Futoške u Novom Sadu.

Prema ovom predlogu menjaju se pravila uređenja i građenja za ''Lokalitet 41'' i navodi se da je na lokalitetu Ulica braće Ribnikar 2 i 2a sada planirana izgradnja poslovnog ili stambeno - poslovnog objekta na uličnom delu parcele, spratnosti Suteren + Prizemlje + Galerija + 12 spratova + Potkrovlje, u središnjem delu objekta, i Suteren + Prizemlje + Galerija + 8 spratova, na delovima bočnih krila objekta koja se naslanjaju na susedne postojeće objekte sa kojima se moraju visinski usaglasiti (poslovni objekat u Ulici braće Ribnikar i stambeno - poslovni objekat na Bulevaru oslobođenja). Na zapadnom delu planirane parcele planira se izgradnja garaže spratnosti Suteren + Prizemlje + 2 sprata. Kako se navodi, u planiranom objektu obavezno je poslovanje minimalno u prizemlju (sa galerijom) i na prvom spratu. Poslednja etaža se obavezno planira kao povučena u odnosu na osnovni gabarit celog objekta.

Prema do sada važećem planu, na istoj lokaciji bila je planira izgradnja poslovnog ili stambeno - poslovnog objekta spratnosti Suteren + Prizemlje + Galerija + 8 spratova i garaže spratnosti Su + P + 2. Takođe, u stambeno - poslovnom objektu bilo je obavezno poslovanje minimalno u prizemlju (sa galerijom) i na prvom spratu, a poslednja etaža se obavezno planira kao povučena u odnosu na osnovni gabarit objekta.

 

 

Inače, ove izmena plana Izložene su na javni uvid od 9. februara do 9. marta, i mogu se pogledati u JP Urbanizam i MZ Vera Pavlović, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Kako se navodi u obrazloženju, urbanisti su promenu plana predložili na osnovu Odluke o izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije ovog prostora, koju je gradski parlament usvojio krajem prošle godine, na sednci održanoj 9. novembra. Kako je objašnjeno, izmenama i dopunama Plana generalne regulacije ovog prostora planira se preispitivanje važećeg planskog rešenja i njegovo usklađivanje sa mogućnostima realizacije u skladu sa novim zahtevima i potrebama korisnika prostora, stanjem na terenu i realnim mogućnostima njegove realizacije. Ko je korisnik i koji su to njegovi novi zahtevi i potrebe, u ovom dokumentu se ne navodi.

 

HITNI I DRUGI PLANOVI: Po hitnom postupku, pred odbornicima će se sutra naći i Predlog plana detaljne regulacije prostora namenjenog za poslovanje na ulaznom pravcu duž Futoškog puta u Novom Sadu, Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem u Novom Sadu, Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije  „Bulevar III“ u Novom Sadu, Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije dela Državnog puta IB - 12 u Kaću i Predlog odluke o izmenama Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Novog Sada.

Oceni vest:
4
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marjan

  pre 1841 dan i 21 sat

  Kupis lokaciju na kojoj moze deset spratova i platis toliko ili ipsod cene, onda malo poguras u gradskoj upravi, pa se to promeni pa moze petnaest spratova, sve prodas u izgradnji, onda ugradis jeftine materijale, jeftinu radnu snagu malo platis, malo ne platis i eto paprene zarade, pa ce biti za sve "zasluzne" po neka mrvica eura. To se u Srbiji zove biznis plan, u nekim zemljama malo drugacije.

  Oceni komentar:
  3
  16
 • Filip

  pre 1841 dan i 20 sati

  Sada lepo da tuze grad ovi sto su zidali na lokacijama pored. Em ce im zgrade pasti u zasenak, em su mogli sazidati jos spratova i zarodti stotine hiljada

  Oceni komentar:
  0
  7