I novosadski studenti predali spisak zahteva RTV-u

I novosadski studenti predali spisak zahteva RTV-u

Grupa studenata predvođena predsednicom Studentskog parlamenta i studentom prorektorom Univerziteta u Novom Sadu predala je Pokrajinskom javnom servisu spisak zahteva, samo dan nakon što su to učinili i predstavnici Saveta protesta "1 od 5 miliona".

Kako prenosi N1, oni traže depolitizaciju studenata u izveštavanju, zatim da RTV sarađuje isključivo sa relevantnim studentskim predstavnicima, kao i više medijskog prostora za promovisanje, kako su naveli, pravih studentskih aktivnosti i vrednosti.

Protive se tome da se prilikom izveštavanja sa protesta govori o učešću studenata, jer kažu, zvanični studentski predstavnici u tome ne učestvuju.To smatraju zloupotrebom studenata Univerziteta u Novom Sadu, čemu se, kažu, oštro protive.

– Uzimajući u obzir dešavanja u gradu proteklih meseci, želeli smo da se zvanično obratimo, želimo da zatražimo depolitizaciju studenata u izveštavanju RTV – rekao je Igor Knežević, student prorektor UNS-a.

Ana Todorović, predsednica Studentskog parlamenta UNS-a, kazala je da pojedine političke opcije pokušavaju da zloupotrebe studente radi ostvarivanja svojih ličnih ciljeva.

– Nijedan studentski parlament fakulteta nije učestvovao u organizacijii protesta u Novom Sadu, te apelujemo na RTV da ih ne nazivaju studentskim – dodala je Todorović, a prenosi N1.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan