I ove godine se očekuje više đaka prvaka u Novom Sadu, upis od 1. aprila

I ove godine se očekuje više đaka prvaka u Novom Sadu, upis od 1. aprila

Upis u školu za buduće prvake počinje 1. aprila i trajaće do 31. maja, a u 35 osnovnih škola na teritoriji grada, u školske klupe u septembru će sesti 4.276 dečaka i devojčica stasalih za školu. To je, kako predočavaju u Gradskoj upravi za obrazovanje, više nego u ovoj školskoj godini, jer prvi razred pohađa 3.803 učenika.

Novosadske osmoletke, ističu u Gradskoj upravi, već duže u kontinuitetu, svake školske godine beleže povećanje broja prvačića. Upis dece traje od aprila, a s obzirom na to da je osmoletka obavezna, upis praktično traje do početka školske godine. Insistira se, međutim, da roditelji blagovremeno u aprilu upišu decu radi testiranja i kako bi se formirala odeljenja i planirao nastavni kadar i druge aktivnosti koje se sprovode na osnovu broja upisanih.

- U školsku 2019/2020. upisuju se deca rođena od 1. marta 2012. godine do 28. februara 2013. - navode u Gradskoj upravi za obrazovanje. - To znači upisuju se oni koji će do početka školske godine imati najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Upisuju se i deca starija od sedam godina ako zbog bolesti ili drugih razloga nisu upisana. U prvi ili odgovarajući razred, objašnjavaju u Gradskoj upravi, mogu da se upišu na osnovu prethodne provere znanja, koju obavlja tim sastavljen od nastavnika razredne nastave, pedagoga i psihologa škole, uvažavajući standarde postignuća i ceneći najbolji interes deteta.

Za upis je potrebno: uverenje o završenom obaveznom Pripremnom predškolskom programu, izvod iz matične knjige rođenih, dokaz o zdravstvenom pregledu i vakcinaciji, fotokopija lične karte roditelja, odnosno staratelja. Deca iz osetljivih društvenih grupa mogu da se upišu bez dokaza o prebivalištu roditelja ili staratelja.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode gradsko groblje novosađani Elektrodistribucija Novi Sad betanija novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje matičar novi sad sahrane Isključenje struje isključenja struje raspored sahrana novi sad bebe jkp lisje servisne informacije novi sad novosadsko porodilište horoskop servisne informacije elektrovojvodina vremenska prognoza sremski karlovci sahrana Vreme u Novom Sadu horoskopski znaci JKP Vodovod i kanalizacija