I prijateljske odnose potrebno je nekad preispitati

I prijateljske odnose potrebno je nekad preispitati

Prijateljstvo, kao i sve druge veze između ljudi, prolazi kroz uspone i padove. Ako u odnosu sa bliskom osobom godinama primećujete znake koji vam ne prijaju, trebalo bi preispitate šta je u pitanju.

Kritika

Pravi prijatelj je iskren i treba da kaže i ono što nam se ne sviđa, na primer, da nam skrene pažnju kad se ugojimo ili obučemo suknju koja nam ne stoji najbolje. Ali ako vaš prijatelj nikad nije zadovoljan i često ima zamerke na vašu frizuru, garderobu, izražavanje i koristi svaku priliku da vas "spusti" i da pokaže kako je bolji od vas, ima više novca, uspešniju decu, zgodnijeg partnera, to je znak da nije reč o iskrenom prijateljstvu.

Drama

Zove vas 63 puta dnevno, šalje poruke kad se ne javite, uvek je u ozbiljnim problemima, stalno se žali i uvek je neko drugi kriv. Osoba koja traži da uvek bude u centru pažnje, koja vas ne pita ni kako ste, očekuje da se vidite kad i gde ona kaže, ne traži prijatelja već ličnog asistenta. Ako vam je dobro u toj ulozi, onda ništa.

Izdaja

Prijateljstvo je sveto. Pravi prijatelj ne prenosi dalje tajne, ne zabada nož u leđa, ne ogovara i ne spletkari.

Iscrpljenost

Ako se osećate umorno i iscrpljeno nakon susreta sa prijateljem, ako izbegavate njegove pozive i susrete, to je znak da se ne osećate prijatno u njegovom društvu. I ma kako bilo teško, bolje da prekinete odnos koji vam ne prija što pre.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan