I Telekomu sledi prodaja

I Telekomu sledi prodaja

Vlada Srbije pokrenula je inicijativu za privatizaciju Preduzeća za telekomunikacije "Telekom Srbija" AD Beograd, a Ministarstvo privrede i Agenciju za privatizaciju da realizuju ovaj zaključak.

Takav zaključak Vlada Srbija je donela na jučerašnjoj sednici.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će prodaja Telekoma Srbije zavisiti od cene i da će se čekati da ona bude što bolja i najavio da novac od eventualne prodaje te kompanije ne bi bio utrošen na pokrivanje budžetskog deficita, već u investicije i infrastrukturne projekte.

"Ako ne dobijemo veću cenu nećemo ići na prodaju", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li već postoji kupac za Telekom Srbija, Vučić je rekao da je pitanje da li će do prodaje doći, jer je to dug proces, podsećajući da je inicijativa vlade za privatizaciju Telekoma u skladu sa onim što privatizacioni savetnik predlaže i to je tek početak tog procesa.

Privatizacioni savetnik za Telekom Srbiju je francuski Lazard, ali mogući modeli prodaje i cena nisu saopšteni posle sednice Vlade Srbije.

Telekom Srbija ima šest zavisnih društava, među kojima Telekom Srpske, u kome ima 65 odsto vlasničkog udela i M:tel u Crnoj Gori sa 83 odsto udela, a u 2014. ta kompanija je kupila većinsko vlasništvo u Dunav banci.

U celom sistemu je zaposleno 13.000 radnika, a u matičnom preduzeću oko 8.600.

Najveći akcionar Telekoma danas je država Srbija sa 58,11 odsto akcija, 20 odsto akcija je vlasništvo kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novi sad novosađani havarija betanija kanalizacija bez struje saveti Srbija horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo servisna informacija novi sad zdravlje novosadska policija veternik popularna psihologija Elektrodistribucija Novi Sad horoskop vremenska prognoza elektrovojvodina bez vode isključenja struje OK Vojvodina vodovodna mreža JKP Vodovod i kanalizacija vojvodina ns seme istraživanje Spens matičar novorođenčad Vreme u Novom Sadu