I u Novom Sadu održan skup podrške pokretu "Pravda za Davida" (FOTO)

I u Novom Sadu održan skup podrške pokretu "Pravda za Davida" (FOTO)

Nekoliko stotina Novosađana okupilo se danas na Trgu republike da pruže podršku roditeljima ubijenih mladića Davida Dragičevića i Dženana Memića, a u okviru podrške pokretu “Pravda za Davida”.

Na samom početku skupa, nakon što su okupljeni raširili transparente, stala je žena govoreći o ubistvu svoga sina Milovana Ilića.


- Ubijeno mi je dete, i nijedan medij nije hteo da objavi vest o smrti mladića od 28 godina. Ko zna šta se još dešava ovde kod nas (u Srbiji), a o tome se ne govori. Zašto je sprečeno objavljivanje ubistva? Zašto nisu uzete kamere oko Gagarinove 10? Slučaj su hteli da zataškaju. Ništa nije urađeno, svi tapkaju u mestu, još ima dece koja su ubijena – rekla je žena okupljenima.

Oko 500 ljudi zatim se uputilo u protestnu šetnju sa Trga republike, kroz sam centar grada, a zatim Bulevarom Mihajla Pupina i drugim glavnim ulicama dublje u sam grad.Okupljeni su uzvikivali “Pravda za Davida”, “Nećemo to da trpimo”…

U Novom Sadu su osvanuli i grafiti podrške pokretu “Pravda za Davida” u Kampusu Univerziteta, na kojima piše “Republika Srpska stidi se Dodika, Novi Sad poručuje pravda za Davida!”.


Tekst: Slađana Aničić

Oceni vest:
18
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Stevan

  pre 559 dana i 10 sati

  Koji su ovo čobani što podržavaju pravdu za Davida. Verovatno iz nekih NVO . Oterao izh Soroš na ulice .

  Oceni komentar:
  31
  3
 • Mirka

  pre 558 dana i 19 sati

  PRAVDA ZA DAVIDA
  PRAVDA ZA DZENANA
  HOCEMO TIJANIN ZAKON
  HOCEMO ALEKSIN ZAKON

  Oceni komentar:
  1
  9
 • SINISA

  pre 536 dana i 19 sati

  ČOBANI

  Oceni komentar:
  0
  0