I Veternička rampa dobila kanalizaciju

I Veternička rampa dobila kanalizaciju

Novoizgrađena kanalizaciona mreža u naselju Veternička rampa dobila je upotrebnu dozvolu čime su se stekli uslovi da se stanovništvo i ovog dela Veternika priključi na kanalizaciju. Mreža je predata JKP  „Vodovod i kanalizacija“ i ovo preduzeće će u narednom periodu raditi na izgradnji kućnih priključaka.

Kako navode iz Zavoda za izgradnju grada, u naselju Veternička rampa izgrađeno je oko tri kilometra kanalizacione mreže, kao i dve crpne stanice. Takođe je izgrađen i kolektor u dužini od 2.248 metara u Ulici Dragoslava Srejovića, koji povezuje novoizgrađenu mrežu sa glavnom crpnom stanicom na Novom naselju, odnosno sa postojećim kanalizacionim sistemom Grada Novog Sada.

JP Zavod za izgradnju grada nastavlja sa aktivnostima na izgradnji kanalizacione mreže u Veterniku, sa krajnjim ciljem da problem odvođenja otpadnih voda u narednom periodu bude rešen u čitavom naselju. Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2015. godinu predviđena je izrada projektno - tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u delovima Veternika severno i južno od Novosadskog puta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • mira vukosavljevic

  pre 2148 dana i 22 sata

  Lepo bas.Deo mreze je razveden bez dozvole t.j.divlje.Ulica Slobodana Selenica, je primer o kome zelim ukazati postovanom ZI G U I ostalim.....Sve je dokumentovano I poslato Vucicu .Sramim se ali 20 godina cekam na poziv za eksproprijaciju.5700m tj.celo jutro oranice je uzurpirano 20 godina...........Zelim resenje ali mene niko ne poziva.Biti vlasnik u mom gradu je.....?Bas me zanima kad ce se neko setiti da resi ovaj predmet. Puno uspeha u radu I obzira na male obicne ljude,vreme je.Svi iz ZIGA znaju za ovo.Ko gleda Drzavni Posao arhivatorsko odelenje zna kako to ide.......Zato imam novo prezime KORNJACA Mira.Shvatice neko.Pozdrav...

  Oceni komentar:
  0
  0