Iduće srede kreće prijavljivanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji

Iduće srede kreće prijavljivanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji

Prijava građana za turističke vaučere počeće prvog radnog dana sledeće godine, odnosno 4. januara, izjavio je Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma.

Kandić je rekao da će građanima biti na raspolaganju 100.000 vaučera od po 5.000 dinara. Vaučeri mogu da se iskoriste najkasnije do 20. novembra 2023. godine, a uslovi za njihovo dobijanje su nepromenjeni u odnosu na ranije godine.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

Prijava vlasnika smeštajnih kapaciteta koji žele da ugoste turiste je počela 20. decembra i do sada se već prijavilo 2.623 vlasnika ugostiteljskih objekata – kazao je Kandić za Euronews.

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije, kojom je za narednu godinu obezbeđeno 500 miliona dinara za dodelu 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara za subvencionisani odmor u Srbiji.

Prema podacima Ministarstva turizma, građani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

Oceni vest:
4
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Na grabež!

  pre 347 dana i 19 sati

  Ajde, sirotinjo, navali. Pokaži AV-u da si lojalna i dobra sirotinja i zahvalna za svaku mrvicu koju ti da. Ne radi on to zato što te voli, ili zato što si zaslužila, već zato što je sto savetovan i oproban svetski sistem po kome će budući vladari sveta vladati.
  Usreći se sirotinjo, sa 5000 vaučera.

  Oceni komentar:
  5
  11
 • Avantura

  pre 346 dana i 19 sati

  Nemam pravo na ove vaučere, ali da imam ikoristio bih ga za posetu neke od naših planina, i to one gde ne vlada masovni turizam. Znbači, ne Zlatiboru, Kopu, Divčibarama, nego Stara planina, Rudnik, Jastrebac, itd. I bez vaučera idem, potreban mi je džip koji iznajmljujem u Unirentu, kartu ispred sebe, nikako google navigacija, smeštaj kod prvog seljaka koji je voljan da me primi. Hranu kupujem od lokalnih žitelja, ako ne nadjem u prodavnici. Ništa unapred. Ako neće niko, onda je šator tu.

  Oceni komentar:
  1
  5