Ima li kraja: Nastavlja se nabavka opreme za Kamenicu 2

Ima li kraja: Nastavlja se nabavka opreme za Kamenicu 2

Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, i četvrti put je potvrdila da Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sprovodi postupak javne nabavke linearnih akceleratora sa radiološkom opremom u skladu sa zakonom.

Rešenjem Komisije, zahtevi „Siemens” doo iz Beograda i “Medimpex” doo iz Vogošće (Bosna i Hercegovina) odbijeni su kao neosnovani. Novi rok za dostavljanje ponuda je 15. jun.

Podsećamo, postupak javne nabavke linearnih akceleratora zaustavljen je 29. aprila. Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke, formirana od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, odbacila je sve navode zainteresovanih ponuđača kao neosnovane. U obrazloženju Komisije, u odnosu na zahtev „Siemensa” je navedeno da su poslednje izmene konkursne dokumentacije, na koje je zainteresovani ponuđač izneo primedbe, učinjene da bi ponuđači mogli da ponude međusobno uporedive savremene uređaje iste tehnološke generacije, bez da je time povređeno načelo konkurencije, a sve u okviru ranije opredeljenog iznosa sredstava. Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke je posebno naglasila da je obaveza Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine da ekonomično i svrsishodno troši budžetom opredeljena sredstva. Svi navodi iz zahteva drugog zainteresovanog ponuđača“Medimpex“, odbijeni su kao neosnovani.

Imajući u vidu novi rok za dostavljanje ponuda, Komisija za javne nabavke će blagovremeno pristigle ponude javno da otvara 15. juna u 10. 30 časova u Novom Sadu (Bulevar Mihajla Pupina 25).

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan