Imenovan novi direktor NP "Fruška gora", Krunić podneo ostavku

Imenovan novi direktor NP "Fruška gora", Krunić podneo ostavku

Vlada Srbije razrešila je u petak Radoslava Krunića dužnosti v. d. direktora Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora", a na njegovo mesto postavljen je Živko Cvetković.

Kako je navedeno u Rešenju o razrešenju, to je učinjeno nakon što je Krunić podneo pismenu ostavku.

Živko Cvetković je vlasnik poljoprivrednog gazdinstva u selu Grabovci u Opštini Ruma, a bio je i predsednik Saveta mesne zajednice Grabovci, piše 021.rs.

Vojvodina Uživo saznaje da je Cvetković je preko 17 godina radio u Ministarstvu odbrane gde je jedno vreme obavljao poslove rukovodioca radne jedinice u Vojnoj ustanovi "Morović", a skoro osam godina je bio pomoćnik direktora ove ustanove (do 2017. godine) gde je imao zadatak da organizuje proizvodnju ratarskih, povrtarskih, stočarskih kultura, ali i očuvanje šumskog fonda i pošumljavanje imanja vojne ustanove. Završio je obuke za upravljanje lovnim i ribolovnim područjima, a poseduje i znanja i sertifikate za uvodjenje HACCP standarda u turističkim i prehambrenim objektima.

Na internetu nema dostupne biografije Živka Cvetkovića, ali se na njegovom Fejsbuk profilu može videti da je 1. februara počeo da radi u Poljoprivrednoj stručnoj službi Ruma, a da je na izborima u aprilu podržao Aleksandra Vučića.

Radio 021 podseća da su Krunićevu ostavku u više navrata zahtevali su ekološki aktivisti, a poslednji put u avgustu prošle godine kada se na području nacionalnog parka dogodio napad na aktivistu. 

Ekološki aktivista fizički napadnut u NP Fruška gora

Tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv JP "NP Fruška gora" zbog seče šuma

 
Razne nepravilnosti, poput prekomerne seče i proizvoljnih javnih nabavki, za vreme njegovog upravljanja otkrila je i Državna revizorska institucija.

Pokret "Odbranimo šume Fruške gore" prikazao revizorski izveštaj o poslovanju JP "NP Fruška gora"


Između ostalog, u izveštaju je skrenuta pažnja i na to što je Krunić više od četiri godine obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora JP "NP Fruška gora", što nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, kojim je propisano da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan