Imunitet na koronu stekla trećina stanovnika Srbije?

Imunitet na koronu stekla trećina stanovnika Srbije?

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 328.619 obolelih od infekcije Kovid-19, ali su procene da je koronu preležao svaki treći stanovnik Srbije.

Rezultati druge Nacionalne studije koja je započeta 26. juna, a koju je sproveo Institut za epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu sa Institutom za primenu nuklearne energije (INEP), pokazali su da je pre trećeg talasa epidemije, imunitet na virus korona steklo 20,7 odsto stanovništva, dok je posle prvog kruga, u prvoj studiji ova brojka je iznosila 6,4 odsto.

U međuvremenu Srbiju je pogodio treći, ubedljivo najjači talas korona virusa koji nam je doneo najveći broj zaraženih, ali i preminulih.

U proteklih 100 i više dana, koliko traje, registrovano je zvanično skoro 300.000 novoobolelih, dok je realna brojka drastično veća, piše "Blic".

Epidemiolog Predrag Kon objasnio je ranije da bi se približno dobio tačan broj zaraženih potrebno je da se zvanična brojka pomnoži sa pet ili deset.

Ako otkrijemo 6.000, tog dana je 60.000. To je dinamična stvar – rekao je Kon.

List zaključuje da nije isključeno ni da, posle najnovijeg udara, u Srbiji ima više od milion ljudi sa antitelima, odnosno barem trećina ukupnog stanovništva Srbije.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan