Imunizacija devojčica od 14 do 18 godina od sada u objektima Doma zdravlja

Imunizacija devojčica od 14 do 18 godina od sada u objektima Doma zdravlja

Kao što smo najavili, Dom zdravlja "Novi Sad" počeo je sa imunizacijom devojčica uzrasta od 12 do 14 godina protiv HPV infekcije vakcinama dobijenim u okviru projekta Gradske uprave za zdravstvo Novog Sada i Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Imunizacija protiv HPV infekcije se sprovodi četvorovalentnom vakcinom (HPV4) koja sadrži četiri tipa virusa: 6, 11, 16 i 18.

Vakcinacija devojčica od 12 do 14 godina sprovodi se u Domu zdravlja "Novi Sad" i odziv je, kažu, do sada bio veoma dobar, a od danas, 22. oktobra, u objektima DZNS se radi i imunizacija devojčica od 14 do 18 godina, a ne kao do sada u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Do sada je u ovoj ustanovi vakcinisano 60 devojčica, a u Institutu za javno zdravlje Vojvodine 100.

Vakcinacija se sprovodi uz dobrovoljni, pisani, pristanak roditelja/staratelja i popunjavanje Obrasca 3 (Saglasnost za sprovođenje preporučene imunizacije) od strane izabranog lekara i roditelja. Podaci o sprovedenoj imunizaciji će se unositi u karton deteta (elektronski i štampani).

Roditelj/staratelj treba da se javi izabranom pedijatru devojčice i sa njim se dogovori oko vakcinacije, navode u Domu zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan