Incident na protestu u Petrovaradinu, kolima udareno nekoliko osoba (VIDEO)

Incident na protestu u Petrovaradinu, kolima udareno nekoliko osoba (VIDEO)

Na sinoćnjem protestu pod nazivom "Pravda za Ninu", tokom kog je bio blokiran deo Preradovićeve ulice, došlo je do incidenta.

Kako prenosi 021.rs, građani su u blokadi u Petrovaradinu, oko 22 sata, primetili automobil koji je stajao nekoliko desetina metara dalje i u kojem je, kako su rekli, "bila jedna zamenica novosadskog javnog tužioca“.

Građani su prišli, a žena je tada, kako prenosi portal, upalila kola i udarila nekoliko građana koji su bili iza automobila. Došlo je do rasprave, a žena je zatim izašla iz svojih kola i otišla do policijskog vozila. Građani su okružili taj policijski automobil ne dozvoljavajući mu da ode.

 


Na mestu protesta bilo je još ekipa policije, Žandarmerija, Hitna pomoć, došao je i načelnik novosadske policije Slobodan Malešić, a povećao se i broj građana na protestu, navodi portal. Hitna pomoć odvezla je jednu ženu koja se žalila da joj je u incidentu povređena noga.

Nakon što je posle 1 čas iza ponoći dežurni viši tužilac izveo uviđaj u prisustvu policije, građani su dozvolili da se žena koja je bila u kolima odveze u Klinički centra Vojvodine na vađenje krvi i dalje uzimanje izjave.

Posle svega što se dešavalo, građani i porodica su odlučili da protest i blokadu za sada prekinu i da se drže prvobitnog dogovora da tužilaštva daju rok od sedam dana da reaguje i pritvori osumnjičenog, a u slučaju da ne bude reakcije, novi protest bude u petak 6. avgusta u 20 časova na istom mestu i da tada počnu sa dvadesečetvoročasovnim blokadama Preradovićeve ulice do ispunjenja zahteva, piše 021.rs.

Oceni vest:
14
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iva

  pre 429 dana i 6 sati

  “Nakon što je posle 1 čas iza ponoći dežurni viši tužilac izveo uviđaj u prisustvu policije, građani su dozvolili da se žena koja je bila u kolima odveze u Klinički centra Vojvodine”… Bruka i sramota! Gradjani su dozvolili…Šta je radila policija? Što ih nije sve pohapsila???

  Oceni komentar:
  19
  7
 • Miko

  pre 429 dana i 6 sati

  Možda se brani sa slobode, jer nije samo on napravio prekršaj prekoračenjem brzine, nego i ona, pretrčavanjem ulice 20 metara od pešsčkog prelaza…Džabe vi tražite pravdu, meni je u ova 2 meseca bar 10 pešaka izletelo na tom mestu, trčeći na bus, isto kao što izleću kod pijace, takodje 20m od pešačkog. Pravda i za vozače, isto tako….

  Oceni komentar:
  16
  12
 • Grešiš sinko, mnogo grešiš

  pre 429 dana i 3 sata

  Miko, ogromna je razlika između njenog i njegovog prekršaja.
  1. On je KVALIFIKOVANI vozač, stekao je to dozvolom, i potpisom pri preuzimanju preuzeo odgovornost za staranje o slabijim učesnicima u saobraćaju. A ona je to, i ima prava na sve stvari koje je onemogućavaju u prelasku, od fizičkih do psiholoških.

  Neko je u nekom komentaru pešake poredio sa indijskim svetim kravama - pa zaista je tako.

  2. Pešak može biti apsolutn lud, narodski rečeno. Vozač mora da pazi na njega. Da ne idemo u druge situacije, na primer ako pešak beži od nekog u strahu za život, ili je usporen u reakcijama ili bilo šta drugo što ovde nije zgodno za pominjanje.
  Pešak u bilo kom obliku, psihološkom stanju ima pravo na saobraćaj i može se kao takav zateći u saobraćaju. Ne može mu se oduzeti pravo na kretanje zagarantovano Ustavom.
  Dok vozaču može, pod određenim uslovima.

  On mora da se prilagodi uslovima saobraćaja.

  Svako kome ovo gore nije jasno, umesto mene će to objasniti sudija na suđenju - ako dođu do toga.

  Vozačka dozvola je nešto što pravi razliku između dva učesnika u saobraćaju - onog koji vozi 1.5 tonu gvožđa i onog ko ima 80 kg.

  Oceni komentar:
  4
  12
 • Red

  pre 428 dana i 22 sata

  Iva botino grozna, sram te bilo. Tebe treba uhapsiti za bezdušnost.

  Oceni komentar:
  3
  7