Incident u Novom Sadu koji je uzburkao javnost

Incident u Novom Sadu koji je uzburkao javnost

Novosađanin Dejan Mihailović izjavio je da mu je policija stavljale lisice na ruke i izvlačila ga na silu iz automobila.

On je rekao da se to dešavalo pred njegovom kćerkom koja ima 12 godina, a zbog toga što je trubio građanima koji su išli na miting i duže vreme prelazili ulicu na crveno svetlo, pred očima policije.

"Jedina istina u saopštenju policije jeste da na kraju nisam priveden, ali voleo bih da mi neko objasni kako se, ako ne hapšenje, zove to kada te policajac izvuče iz automobila, stavi lisice na jednu ruku, pri tom ozbiljno preti, a sve pred maloletnom ćerkom", rekao je Mihailović za agenciju Beta i za portal Autonomija (http://www.autonomija.info).

On je dodao da je saopštenje MUP-a, u kojem je navedeno da ga policija u Novom Sadu nije uhapsila pred početak mitinga predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, i u kojem se apeluje na medije da ne objavljuju "neistinite i neproverene informacije", bila "kap koja je prelila čašu", zbog čega je odlučio da o tome govori javno.

Mihailović je ispričao da je juče, nešto posle 11 sati, u centru Novog Sada, na raskrsnici Ulice Modene i Bulevara Mihajla Pupina, pokušao da se uključi u saobraćaj, ali zbog ogromnog broja pešaka koji su prelazili raskrsnicu, nije uspeo.

Nakon nekoliko minuta, revoltiran time što prelaze put i na crveno svetlo, zatrubio je, a odmah zatim mu je prišao policajac.

"Pokušao sam da skrenem udesno, kako bih držao svoju traku, a policajac, valjda misleći da ću da gazim ljude, šta li, dotrčava do kola koja su zaustavljena i, kao najgorem mogućem kriminalcu, govori: 'Šta radiš? Što trubiš?' Rekao sam: 'Trubim pešacima, a ne vama, jer niste ni bili tu da regulišete saobraćaj'", naveo je Dejan Mihailović.

Dodao je da je potom prišao i drugi policajac, koji je takođe vikao i upozoravao ga da će mu napisati kaznu.

"Nakon što sam rekao da mi piše kaznu ako je prekršaj to što je trubio pešacima zbog prelaska na crveno, policajac se proderao da otvorim gepek, uz opasku: 'Garant nešto nemaš'. A za sve to vreme, moja dvanaestogodišnja ćerka je u šoku sedela na mestu suvozača", ispričao je Mihailović i naveo da su policajci odbili da se predstave, a on nije mogao da im vidi pločice sa imenima, jer su na sebi imali žute prsluke.

Prema njegovim rečima, potom su okupljeni građani počeli da viču na policajce da ga puste, da bi zatim došao i treći policajac, kako bi smirio situaciju.

"Niko nije obraćao pažnju da je tu dete koja doživljava traumu. Kad sam je odveo kući, tresla se i plakala", naveo je Mihailović.

"Dočekao sam u svom gradu da me psuju, hapse ni zbog čega, i to pred detetom, i da mi prete, a da ja ne mogu ništa da uradim. Očekujem da dobijem kaznu zato što sam trubio, ako je to stvarno prekršaj. Ali očekujem i da policajac bude kažnjen zbog svog ponašanja, pretnji i napada na mene bez razloga, i sve to pred detetom", naveo je Mihailović.

Fotografije incidenta možete pogledati OVDE

Oceni vest:
11
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marko

  pre 458 dana i 7 sati

  Ta raskrsnica je pokrivena kamerama JP Informatika.
  Snimak celog incidenta JP može naći za 5 minuta.

  Oceni komentar:
  0
  19
 • Petar

  pre 457 dana i 7 sati

  Marko, kladim se da baš u to vreme kamere nisu radile zbog nekog kvara. :)

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Nenad

  pre 456 dana i 12 sati

  Severna Koreja....

  Oceni komentar:
  0
  0
vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo istraživanje Petrovaradin horoskopski znaci Srbija RHMZ prognoza vremena servisne informacije novi sad Hitna pomoć isključenja struje matičar bebe MUP novi sad Stojanov Auto doo betanija MUP Srbije novosadsko porodilište novorođenčad bez struje štrand novosađani Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod horoskop isključenje vode auto-kuća stojanov elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu