"Influenseri" nezadovoljni promenama na Instagramu

"Influenseri" nezadovoljni promenama na Instagramu

Najpopularnija društvena mreža za deljenje fotografija i video snimaka, Instagram, planira da sakrije broj lajkova na postovima. Nov sistem je već na probi u Australiji, Brazilu, Kanadi, Irskoj, Italiji, Japanu i Novom Zelandu.

Ukoliko imate nalog na Instagramu, moći ćete da vidite broj lajkova onoga što se postavili, ali vaši pratioci neće. Moći će da kliknu da vide ko je lajkovao, ali će morati da broje imena na listi.

Stručnjaci ističu da je to velika ali neophodna promena za Instagram. Oni sve više upozoravaju na efekat koji društvene mreže imaju na mentalno zdravlje i samopouzdanje mladih ljudi, navodi B92.

- Želimo da se vaši prijatelji fokusiraju na fotografije i snimke koje delite, a ne koliko lajkova imaju – saopštili su iz Instagrama.

Lajkovi su postali srž te, kao i drugih društvenih mreža i neka vrsta digitalne valute. Mnogi se sada pitaju da li njihovim sakrivanjem, Instagram rizikuje da umanji njihovu vrednost.

Kako piše B92, ovim potezom, u najvećem problemu su se našli influenseri, čiji se uticaj na društvenim mrežama upravo meri brojem lajkova. Međutim, kultura influensera takođe je predmet oštrih kritika zbog negativnog uticaja koji ima na korisnike društvenih mreža, a pre svega mlade. Iako su neki oduševljeni idejom da bi influenseri mogli da izgube na važnosti, drugi ovaj potez Instagrama smatraju nepravednim.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan