"INFORMATIKA": U potpunosti otklonjene posledice hakerskog napada u martu

"INFORMATIKA": U potpunosti otklonjene posledice hakerskog napada u martu

Iz JKP "Informatika" još jednom obaveštavaju građane da je to preduzeće u potpunosti otklonilo posledice teškog hakerskog napada koji se dogodio 1. marta.

Kako se navodi u saopštenju, pušten je u rad video nadzor Grada Novog Sada,  u funkciji je kompletan informacioni sistem gradske uprave Novog Sada i omogućen je rad svim gradskim upravama i gradskim preduzećima na istom nivou kao pre napada. Korisnicima je ponovo  dostupna veb stranica JKP "Informatika", preko koje imaju uvid u stanje zaduženja za objedinjenu naplatu komunalno stambenih usluga.  

– Napominjemo da naplatna mesta JKP "Informatika" Novi Sad ne rade u skladu sa usvojenim merama štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada. Obustavljeni su svi postupci koji se vode kod javnih izvršitelja na period od 90 dana, a računi dospeli i izdati za vreme trajanja vanrednog stanja mogu da se izmire do kraja 2020. godine – kaže se u saopštenju. 

Građanima koji iz objektivnih razloga ne budu mogli da izmire svoje obaveze do kraja 2020. godine biće omogućeno zaključenje sporazuma sa JKP "Informatika" o plaćanju na rate u 2021. godini. Javnost će blagovremeno biti obaveštena o nastavku rada naplatnih mesta JKP "Informatika" Novi Sad, poručuju iz tog gradskog preduzeća. 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aleksandar NS

  pre 1546 dana i 2 sata

  Evo jedne teme za istraživanje: kako upravnici stambenih zajednica da promene broj stanara? Do sada se to radilo formularom na šalteru. Zvao sam sredinom meseca (jedva dobio) i rekli mi da ne znaju, da nazovem krajem meseca. Sada se niko ne javlja. Poslao sam mejl pa ćemo videti ima li vajde. A kada prođe krajnji rok, kako da stanaru objasnim da mu je i dalje naplaćeno za 4 a u stanu niko ne stanuje? Gradske službe zatvorile šaltere i poslali ljude kući (sa punom platom) da bi se izolovali i distancirali a krizni štab traži od upravnika da obilaze stanare i dele pomoć tj da se izlažu riziku od zaraze. Ko je ovde lud? A da ne pričam da se mučim da održim poslovanje firme (uskoro će dva meseca vanrednog stanja) a premijerka je ladno izvalila na početku "pa neće niko propasti za par nedelja lošeg poslovanja"

  Oceni komentar:
  0
  0