INSPEKCIJA: Novosađani se najviše žale na remećenje kućnog reda

INSPEKCIJA: Novosađani se najviše žale na remećenje kućnog reda

Gradska uprava za inspekcijske poslove od početka godine do polovine avgusta primila je gotovo 12.000 poziva – preko Dispečerskog centra stiglo je 4.445 prijava, dok ih je preko dispečera Кomunalne policije zaprimljeno 7.392.

Kako saznaje "Dnevnik", najviše žalbi odnosilo se na remećenje kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, trgovinu van prodajnog objekta (nelegalni promet robe), nepoštovanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, održavanje higijene površina javne namene (deponije, čišćenje posuda za komunalni otpad), držanje domaćih životinja i pse lutalice, te na prijave u vezi s kontrolom održavanja komunalnih sistema.

Кako za "Dnevnik" navode iz inspekcije, pored tih problema, nadležni su i za prijave koje se odnose na zauzeća površina javne namene, bespravno izvođenje građevinskih radova na postojećim objektima, oštećenje kolovoza i signalizacije kao i prijave vezane za buku privrednih subjekata.

Iz inspekcije podsećaju na to da, ukoliko se kućni mir remeti u periodima dana kada to nije dozvoljeno, stanar koji je to uočio najpre o tome obaveštava upravnika zgrade, te, ukoliko se time  problem ne reši, obaveštava se nadležna inspekcija. Profesionalni upravnik je dužan da zaprima prijave (nepoštovanje kućnog reda, buka i drugi štetni uticaji u zgradi...) svakim danom u sedmici, u periodu od 00 do 24 časa, dok Кomunalna policija izlazi direktno po prijavi građana samo u slučaju da upravnik stambene zajednice nije imenovan ili nije dostupan, piše "Dnevnik".

KAFIĆI RADNIM DANOM SAMO DO 23 ČASA: Po gradskoj odluci, radno vreme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, koji se nalaze u stambenim zgradama za porodično i višeporodično stanovanje, u poslovnim zgradama, na benzinskim stanicama u gradu, na plovilima i drugim objektima, mogu počinjati rad najranije u 7 sati i raditi najduže do 23 sata radnim danima i nedeljom, a petkom i subotom do 1 sat narednog dana, napominju iz Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Brena Avdalović

  pre 79 dana i 21 sat

  Molim vas da mi odgovorite mogu li 2 penzionera bez dece od 70 i 66 godina potrošiti za 29 dana 14,3778m2 vode jer u vodovodu nemaju odgovor.Hvala

  Oceni komentar:
  0
  1