INSPEKCIJA: Zbog prekoračenja radnog vremena kažnjeno osam novosadskih ugostitelja

INSPEKCIJA: Zbog prekoračenja radnog vremena kažnjeno osam novosadskih ugostitelja

Gradska inspekcija i komunalna milicija obavile su stotine kontrola lokala nakon što su u petak, 10. jula, u Novom Sadu uvedene strože epidemiološke mere.

Kako u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove navode za Radio 021, inspektori i "komunalci" su tom prilikom uglavnom savetovali i upozoravali građane i privrednike, ali su napisali i osam kazni zbog prekoračenja radnog vremena do 21 čas, odnosno do 23 časa za lokale koji imaju baštu.

– Kod pojedinih lokala je utvrđeno nepoštovanje naredbe u delu koji se odnosio na radno vreme ugostiteljskih objekata i objekata u kojima se obavlja delatnost trgovinskog formata. Patrole komunalne milicije su zatekle osam ugostiteljskih objekata koji nisu poštovali smernice Naredbe, te su novčano i sankcionisani putem prekršajnog naloga – kažu za 021.rs u ovoj Upravi, dodajući i da pojačano vrše nadzor u skladu sa naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije, te da su obavili 434 inspekcijska pregleda prilikom kojih je uočeno da su se privrednici u velikoj meri pridržavali propisanih mera.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan