INSPEKTORAT ZA RAD: "Telefonski broj za prijavu rada 'na crno' već dao dobre rezultate"

INSPEKTORAT ZA RAD: "Telefonski broj za prijavu rada 'na crno' već dao dobre rezultate"

Sastali se inspektori iz cele Srbije.

Telefonski broj za prijavu rada "na crno", koji je aktiviran pre samo tri dana, već je dao dobre rezultate, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović u razgovoru sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, na sastanku sa inspektorima iz cele Srbije.
 
- Vaš rad ogledalo je kako se država bori protiv sive ekonomije. On mora biti vidljiv, a država ponosna na vaše rezultate – rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.
 
Đurović je istakao je da je na broj 0800 300 307 za prijavu rada na crno, za samo dva dana primljeno preko 580 poziva, što znači da je medijska kampanja koja prati ovu akciju pokazala prve rezultate.
 
Od 110 obrađenih poziva, za 47 ima osnova da inspekcija rada izađe na teren i utvrdi pravo stanje.
 
U samo dve beogradske opšine u jednom danu, tokom 375 nadozora, inspektori rada zatekli su 137 radnika koja su radili na crno.
 
- Građani postaju svesni šta dobijaju boreći se protiv rada "na crno", što i jeste cilj Ministarstva – rekao je Đurović i dodao da će Inspektorat za rad nastaviti aktivan rad na suzbijanju sive ekonomije redovnim i vanrednim kontrolama, 24 sata dnevno.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lazar Zoran

  pre 171 dan i 4 sata

  U Savinom Selu postoji radnja koja ne samo što su radnici na crnom već i cela radnja je na divlje.Da crnje ne može biti,par godina tako bez ikakve prijave.Nalazi se u ul.Bratstva i jedinstva br.99 Savino Selo.
  PS...možda zato što im je rodjaka inspektorka

  Oceni komentar:
  0
  6
isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija OK Vojvodina vojvodina ns seme novosadsko porodilište elektrovojvodina horoskop novi sad Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad bez tople vode bebe bez grejanja Srbija isključenje grejanja betanija servisne informacije novi sad bez vode isključenje vode novorođenčad novosađani tajne horoskopa vremenska prognoza bez struje begeč ljubavni horoskop Isključenje struje horoskopski znaci Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo