INSPEKTORAT ZA RAD: "Telefonski broj za prijavu rada 'na crno' već dao dobre rezultate"

INSPEKTORAT ZA RAD: "Telefonski broj za prijavu rada 'na crno' već dao dobre rezultate"

Sastali se inspektori iz cele Srbije.

Telefonski broj za prijavu rada "na crno", koji je aktiviran pre samo tri dana, već je dao dobre rezultate, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović u razgovoru sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, na sastanku sa inspektorima iz cele Srbije.
 
- Vaš rad ogledalo je kako se država bori protiv sive ekonomije. On mora biti vidljiv, a država ponosna na vaše rezultate – rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.
 
Đurović je istakao je da je na broj 0800 300 307 za prijavu rada na crno, za samo dva dana primljeno preko 580 poziva, što znači da je medijska kampanja koja prati ovu akciju pokazala prve rezultate.
 
Od 110 obrađenih poziva, za 47 ima osnova da inspekcija rada izađe na teren i utvrdi pravo stanje.
 
U samo dve beogradske opšine u jednom danu, tokom 375 nadozora, inspektori rada zatekli su 137 radnika koja su radili na crno.
 
- Građani postaju svesni šta dobijaju boreći se protiv rada "na crno", što i jeste cilj Ministarstva – rekao je Đurović i dodao da će Inspektorat za rad nastaviti aktivan rad na suzbijanju sive ekonomije redovnim i vanrednim kontrolama, 24 sata dnevno.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lazar Zoran

  pre 273 dana i 17 sati

  U Savinom Selu postoji radnja koja ne samo što su radnici na crnom već i cela radnja je na divlje.Da crnje ne može biti,par godina tako bez ikakve prijave.Nalazi se u ul.Bratstva i jedinstva br.99 Savino Selo.
  PS...možda zato što im je rodjaka inspektorka

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Nevenka Čobanović

  pre 35 dana i 14 sati

  Molim Vas da mi odgovorite da li se za 15 i 16. 02 radi i ako se radi šta privatnicima treba da poštuju pravilnik jer mnogi ne poštuju i radnici rade ponovo radno vreme i ako ne dođu na posao prete otkazima. Moj lim bas brzi odgovor jer ovo nije prvi put

  Oceni komentar:
  0
  0
bebe servisne informacije novi sad novosadsko porodilište Branka Bežanov srpsko narodno pozorište bez grejanja sahrane bez vode isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo JGSP "Novi Sad" novosađani Vreme u Novom Sadu novorođenčad isključenja struje NATO bombardovanje betanija jkp novosadska toplana jkp čistoća vremenska prognoza novi sad telep Elektrodistribucija Novi Sad lidl JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje bez struje Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina raspored sahrana novi sad