Institut za onkologiju Vojvodine: Novi aparat omogućiće preglede za još 3.000 pacijenata

Institut za onkologiju Vojvodine: Novi aparat omogućiće preglede za još 3.000 pacijenata

Vlada Vojvodine opredelila je novac za nabavku najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu, koji bi uskoro trebao da stigne u Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

Osim za kupovinu aparata, čija je vrednost veća od 100 miliona dinara, Pokrajinska vlada opredelila je novac i za dogradnju dela prostora za smeštaj novog magneta.

Savremeni aparat omogućiće preglede za novih tri hiljade pacijenata godišnje, navedeno je u saopštenju.

Prilikom posete Institutu u petak 17. avgusta, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković obišao je Kliniku za radiologiju gde su nedavno završeni radovi dogradnje evakuacione rampe, lifta i stepeništa i najavio nove građevinske radove u ovoj ustanovi.

- U Institutu za onkologiju Vojvodine dnevno se zrači oko 200 pacijenata, a oko 150 njih prima hemoterapiju. Nažalost, zbog dugogodišnjeg nemarnog odnosa danas je oprema zastarela i često otkazuje, a veoma je skupa za održavanje – rekao je Gojković.


Podsećajući da je Pokrajinska vlada do sada izdvojila oko 42 miliona dinara samo za popravku opreme i kupovinu delova, Gojković je dodao da je za nabavku nove opreme opredeljeno 192 miliona dinara. Kupljena je nova oprema za brahiterapiju, uvedene su napredne tehnike u zračnoj terapiji i Institut za onkologiju Vojvodine sada je apsolutni lider u primeni ovih tehnika.

- Liste čekanja na zračnu terapiju smanjene su za 350 pacijenata, a cilj nam je da svi onkološki pacijenti dobiju na vreme svoju terapiju – izjavio je sekretar.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo obišao je i Kliniku za internu onkologiju gde uskoro počinju radovi na adaptaciji svih bolesničkih soba i kupatila.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija novosađani servisne informacije KCV Isključenje struje Aleksandar Vučić novorođenčad novosadska policija šoping centar promenada humanitarna akcija isključenja struje izmena režima saobraćaja bez struje jkp novosadska toplana isključenje vode jkp lisje Spens novosadsko porodilište klinički centar vojvodine 27. novosadski maraton bebe betanija sahrane novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad bez vode raspored sahrana i ispraćaja