Inteligentne i obrazovane žene najviše piju

Inteligentne i obrazovane žene najviše piju

Studija, u kojoj je učestovalo više hiljada žena, govori da je nežniji pol sa diplomom čak 50 odsto skloniji da svakodnevno pije.

Gotovo svakodevno čitamo i slušamo o tome koliko je alkohol štetan, ali slabost ka piću govori mnogo o ljudima, naročito o ženama. Istraživanje prestižnog fakulteta London school of economics pokazalo je da su visokoobrazovane i inteligentne žene najviše sklone svakodnevnom konzumiranju alkohola. Studija, u kojoj je učestovalo više hiljada žena, govori da je nežniji pol sa diplomom čak 50 odsto skloniji da svakodnevno pije.

Istraživanje je pokazalo i da visokoobrazovane žene češće zapadnu u problem zbog alkohola, kod 71 odsto njih postoji verovatnoća da će svakog dana popiti piće, dok su muškarci istog nivoa obrazovanja imali 49 odsto veće šanse za to.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sonja

  pre 196 dana i 6 sati

  Jao koliko ću da budem inteligentna večeras

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Vegeta_DTX

  pre 163 dana i 14 sati

  U Švedskoj studiji su rezultati bili potpuno obrnuti. Problem sa ovakvim stuidjama je sto svako hoce da "usmeri" studiju u svom pravcu. Naucnici koji vole da "cugnu" ce da usmeravaju rezultate na stranu toga da inteligentni ljudi vole da popiju a oni koji ne piju ce mozda hteti da urade suprotno itd.
  Bitno je biti neutralan pri ovakvim ispitivanjima, a na zalost danas cak ni naucnici nisu neutralni.

  Koliko sam ja pronasao, najkvalitetnije i najneutralnije studije pokazuju da ne postoji neka znacajna korelacija izmedju konzumiranja alkohola i inteligencije.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • pocrkasmo

  pre 104 dana i 10 sati

  te pametne same
  te pametne piju
  ma važi

  Oceni komentar:
  0
  1