Interaktivno savetovanje "Srpski jezik i njegova norma" u Matici srpskoj

Interaktivno savetovanje "Srpski jezik i njegova norma" u Matici srpskoj

23. i 24. februara 2017. godine u terminima od 9 do 15 časova, u Matici srpskoj, održaće se savetovanje na temu: Srpski jezik i njegova norma ‒ Pravopis standardnog srpskog jezika ‒ interaktivno savetovanje stručnih saradnika i nastavnika svih profila sem nastavnika srpskog jezika.

Savetovanje je akreditovano kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja pod rednim brojem 1235, traje dva dana i nosi dva boda.

Cilj savetovanja je da se, putem revizije i odgovora na najčešća pitanja i nedoumice u vezi sa pravopisom standardnog srpskog jezika, unaprede kompetencije za komunikaciju i saradnju nastavnika i stručnih saradnika. Pravilna upotreba pravopisa nastavnog osoblja i stručnih saradnika u kolektivu i nastavi utiče na razvoj pismenosti kod učenika, očuvanje i razvoj srpskog jezika i kulture. Budući da su nastavnici i stručni saradnici u direktnom i svakodnevnom kontaktu sa učenicima, oni imaju mogućnost prenošenja lično stečenog znanja koje, iako sekundarno u odnosu na znanje koje se stiče predmetnom nastavom, ima značajnu ulogu u razvoju individue i društva u celini. Savetovanje je predviđeno za stručne saradnike, vaspitače i nastavnike svih profila sem srbista, kako bi svi zaposleni u sistemu vaspitanja i obrazovanja učestvovali u razvoju pravilne upotrebe pravopisa srpskog jezika kod učenika, odnosno u negovanju svesti o značaju primene ortografske norme.

Savetovanje je namenjeno i svim pojedincima, bez obzira na profesionalni profil i obrazovanje, zainteresovanim da u prijatnoj atmosferi interaktivnih radionica dobiju odgovore na najčešće nedoumice i/ili pitanja u vezi sa pravopisnom normom srpskog jezika.

Rok za prijave je 20. februar 2017. godine na imejl: . Kotizacija za učešće iznosi 3000 dinara za prijave do 15. februara, dok je za prijave na licu mesta 3500 dinara.

Za studente cena je 1500 dinara.

Za grupe (više od pet osoba) cena je 2000 dinara.

Predavači i realizatori savetovanja: prof. dr Dragan Stanić, prof. dr Đorđe Đurić, dr Mato Pižurica, doc. dr Isidora Bjelaković, doc. dr Jasmina Dražić, doc. dr Jelena Ajdžanović i Gavra Dražić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mogi

  pre 487 dana i 2 sata

  Odlicna ideja i tema, ovo ne treba propustiti. Hvala Vam za ovako nesto.

  Oceni komentar:
  0
  0
JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad matičar Stojanov Auto doo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prognoza vremena Republički hidrometeorološki zavod novosađani Srbija MUP novosadsko porodilište auto-kuća stojanov Isključenje struje RHMZ elektrovojvodina štrand Vreme u Novom Sadu novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo istraživanje novorođenčad servisne informacije novi sad Petrovaradin MUP Srbije isključenja struje isključenje vode bebe jkp novosadska toplana izmena režima saobraćaja betanija