Interaktivno savetovanje "Srpski jezik i njegova norma" u Matici srpskoj

Interaktivno savetovanje "Srpski jezik i njegova norma" u Matici srpskoj

23. i 24. februara 2017. godine u terminima od 9 do 15 časova, u Matici srpskoj, održaće se savetovanje na temu: Srpski jezik i njegova norma ‒ Pravopis standardnog srpskog jezika ‒ interaktivno savetovanje stručnih saradnika i nastavnika svih profila sem nastavnika srpskog jezika.

Savetovanje je akreditovano kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja pod rednim brojem 1235, traje dva dana i nosi dva boda.

Cilj savetovanja je da se, putem revizije i odgovora na najčešća pitanja i nedoumice u vezi sa pravopisom standardnog srpskog jezika, unaprede kompetencije za komunikaciju i saradnju nastavnika i stručnih saradnika. Pravilna upotreba pravopisa nastavnog osoblja i stručnih saradnika u kolektivu i nastavi utiče na razvoj pismenosti kod učenika, očuvanje i razvoj srpskog jezika i kulture. Budući da su nastavnici i stručni saradnici u direktnom i svakodnevnom kontaktu sa učenicima, oni imaju mogućnost prenošenja lično stečenog znanja koje, iako sekundarno u odnosu na znanje koje se stiče predmetnom nastavom, ima značajnu ulogu u razvoju individue i društva u celini. Savetovanje je predviđeno za stručne saradnike, vaspitače i nastavnike svih profila sem srbista, kako bi svi zaposleni u sistemu vaspitanja i obrazovanja učestvovali u razvoju pravilne upotrebe pravopisa srpskog jezika kod učenika, odnosno u negovanju svesti o značaju primene ortografske norme.

Savetovanje je namenjeno i svim pojedincima, bez obzira na profesionalni profil i obrazovanje, zainteresovanim da u prijatnoj atmosferi interaktivnih radionica dobiju odgovore na najčešće nedoumice i/ili pitanja u vezi sa pravopisnom normom srpskog jezika.

Rok za prijave je 20. februar 2017. godine na imejl: . Kotizacija za učešće iznosi 3000 dinara za prijave do 15. februara, dok je za prijave na licu mesta 3500 dinara.

Za studente cena je 1500 dinara.

Za grupe (više od pet osoba) cena je 2000 dinara.

Predavači i realizatori savetovanja: prof. dr Dragan Stanić, prof. dr Đorđe Đurić, dr Mato Pižurica, doc. dr Isidora Bjelaković, doc. dr Jasmina Dražić, doc. dr Jelena Ajdžanović i Gavra Dražić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mogi

  pre 297 dana i 12 sati

  Odlicna ideja i tema, ovo ne treba propustiti. Hvala Vam za ovako nesto.

  Oceni komentar:
  0
  0
Vreme u Novom Sadu isključenja struje novorođenčad novosadska policija novosađani vremenska prognoza horoskopski znaci odbojka Isključenje struje RHMZ Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Srbiji Spens bebe porodilje servisne informacije novi sad matična knjiga rođenih novosadsko porodilište trg slobode novi sad bez struje OK Vojvodina elektrovojvodina novosađanin klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koncert godine 2017 bez vode koncert betanija horoskop