Interesovanje za vakcinu protiv korone iskazalo više od 50.000 građana, "Batut" određuje prioritete

Interesovanje za vakcinu protiv korone iskazalo više od 50.000 građana, "Batut" određuje prioritete

Direktor Kancelarije za IT i E-upravu Mihailo Jovanović izjavio je da se od jutros putem portala eUprave za vakcinisanje protiv korona virusa prijavilo oko 50.000 građana koji su iskazali interesovanje da budu vakcinisani protiv kovida.

On je naglasio da na portalu bilo koji građanin može da iskaže želju da bude vakcinisan i da čak ne mora da bude registrovan na tom portalu. Od četvrtka počinje i prijavljivanje telefonom.

Jovanović je za N1 rekao da je masovna imunizacija građana kompleksan posao i da postoji želja da se on logistički na najbolji način uradi. On je naglasio da oni koji su se prvi prijavili za vakcinaciju svakako neće biti prvi i vakcinisani u svojoj kategoriji i da se sve radi po kriterijumima za vakcinisanje koje je odredio Institut za javno zdravlje "Dr Milan jovanović Batut".

Brzina nije nikakav faktor u prioritetu pri odlučivanju o imunizaciji. "Batut" je odredio kategorije koje prve treba da se vakcinišu, a vakcina će biti dovoljno i nijedan građanin neće ostati bez prilike da bude vakcinisan – rekao je Jovanović, a prenosi N1.

On je najavio da će od četvrtka početi i telefonska prijava za vakcinaciju i da će ona funkcionisati na isti način, samo će se saopštavati podaci: mobilni i fiksni telefon i imejl da bi ti građani kada na njih dođe red za vakcinaciju mogli da budu pozvani i da im se zakaže termin za vakcinaciju.

Jovanović je objasnio i korake pri elektronskoj prijavi na portalu eUprava i naglasio da nije potrebno da budete registrovan korisnik. Unose se osnovni podaci: JMBG, ime i prezime i i kontakt podaci: imejl, mobilni, fiksni telefon i mesto gde želite da budete vakcinisani.

Popunjava se i upitnik gde građani izražavaju želju da budu vakcinisani vakcinom bilo kog proizvođača ili žele neku specifičnu vakcinu. Ostavljaju se i podaci o tome da li imaju hronične ili neke druge bolesti.


Po popunjavanju upitnika, svi prijavljeni dobijaju i sms i imejl potvrdu da su iskazali interesovanje za vakcinaciju, a u svakom trenutku mogu da promene interesovanje ili da ga izbrišu, kaže Jovanović.

Bitno je da popune sve podatke u upitniku i da ostave i moblini i imejl da bi lakše mogli da ih kontaktiramo, a kada bude u četvrtak kontakt centar, imejl neće biti obavezan jer smatramo da će se javljati stariji građani koji nemaju elektronsku poštu, ali će biti potrebno da ostave kontakt telefon –naglasio je.

Kada bude njihov red za vakcinaciju, građanima će se slati i SMS poruka i imejl, a biće i pozivani telefonom, kaže Jovanović i dodaje da je cilj da se na pravi način organizuje masovna imunizacija.

On je rekao i da ne postoji rok za prijavu i da je portal eUprave do daljeg otvoren za sve zainteresovane, piše N1.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan