Interfest od večeras do subote u Novom Sadu (FOTO)

Interfest od večeras do subote u Novom Sadu (FOTO)

Međunarodni festival vina "Interfest" 15. po redu počeo je večeras i održava se do 16. juna na Trgu slobode, gde je 100 izlagača sa više od 500 vinskih etiketa.

Posetiocima će biti dostupna vina iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije, Francuske, Španije, Portugala, Čilea i Austrije.

Samo iz Srbije tu su najkvalitetnija vina koja su na nedavnim renomiranim takmičenjima pobrala najveća odličja. Sa skoro održanog Dekanterovog takmičenja u Londonu, dolazi nam Vinarija Zvonko Bogdan iz Subotice sa zlatom, prvim posle četiri godine za Srbiju, i to za vino  Cuvee No1 2016. 

Zatim vinarije Deurić i Erdevik, koje su na istom takmičenju za vina Probus 2016 i Roza Nostra 2017 osvojili srebrne medalje. Tu je i vinarija Kovačević, čiji je već dobro poznati Aurelius S 2015 osvojio bronzu.

Posebnu zanimljivost na ovogodišnjem Interfestu, predstavljaće Vinarija Bikicki iz Banoštora, čije je vino Cu Orange Pino Grigio iz 2016. na, takođe nedavno održanom, balkanskom takmičenju (BIWC) u Sofiji odnelo glavni trofej i duplo zlato u kategoriji oranž vina.

Vinarija Deurić iz Male Remete je i na ovom takmičenju uspela da dobije medalju, i to zlatnu, za vino Pino Noir 2016, ali i druga odličja za svoja već prepoznatljiva vina.

Na istom takmičenju, PIK Oplenac je poneo dva srebra i to za vina Merlo S 2015 i Villa Muscat Ottonel 2015, a svoju ponudu donose i pred naše vinoljupce u Novi Sad, kao i Vinarija Vinum iz Sremskih Karlovaca čije je vino Mustra 2017 takođe dobilo srebro.

Interfest će ove godine biti festival na kojem će se predstaviti učesnici koji su deo projekta prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija Central Danube Tour. 

Ovaj projekat ima za cilj jačanje turizma u prekograničnom području i stvaranje destinacije Srednjeg Dunava, vodeći partner je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a partneri na projektu su Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine, Dunavski centar za kompetenciju, Osječko-baranjska županija i Grad Ilok.

 

Vina i gastro ponuda iz prekograničnog područja obe zemlje biće prezentovana na glavnom novosadskom trgu.

 

Pored vina na festivalu će biti dostupne i kvalitetne rakije, ali i probrana gastro ponuda, najkvalitetniji suhomesnati proizvodi, sirevi i drugi delikatesi.

Ulaz je slobodan. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan