Intesa Sanpaolo postala prva inostrana banka koja će ponuditi usluge upravljanja imovinom u Kini putem ćerke kompanije u punom vlasništvu

Intesa Sanpaolo postala prva inostrana banka koja će ponuditi usluge upravljanja imovinom u Kini putem ćerke kompanije u punom vlasništvu

Intesa Sanpaolo je nakon dobijanja dozvole lokalnih vlasti postala prva inostrana banka koja će ponuditi usluge upravljanja imovinom u Kini putem ćerke kompanije JI CAI ("Italijanski talenat") čiji je jedini vlasnik i koja je deo njene Divizije internacionalnih banaka članica.

Kompanija JI CAI, osnovana 2016, je okončala pilot projekat u gradu Ćingdao, koji predstavlja specijalnu pilot zonu Kine za upravljanje imovinom, Pokretanje komercijalnog rada predstavlja prvi zvanični rezultat partnerstva koje je uspostavljeno u martu ove godine potpisivanjem Memoranduma o razumevanju između Intesa Sanpaolo i Opštine Ćingdao o razvoju pilot zone. Memorandum je potpisan u prisustvu kineskog predsednika Sija Đinpinga i italijanskog premijera Đuzepea Kontea, prilikom posete predsednika Kine Italiji.

JI CAI, ćerka kompanija Intesa Sanpaolo, predstavlja temelj startegije grupacije koja se odnosi na ponudu finansijskih proizvoda privilegovanim klijentima u Narodnoj Republici Kini, sa postepenim širenjem na ostale provincije. U skladu sa dozvolom, JI CAI će distribuirati jedinice investicionih fondova, koji su pažljivo odabrani iz ponude proizvoda kompanije Pengua, dela društva Eurizon Capital koji je članica Intesa Sanpaolo i jedna od najboljih kompanija za upravljanje imovinom u Kini. Ji CAI će se takođe baviti uslugama diskrecionog upravljanja imovinom privilegovanih klijenata. Distribuciju će obavljati JI CAI mreža finansijskih savetnika, strukturirana i upravljana na osnovu najboljih praksi Intesa Sanpaolo grupe.

Intesa Sanpaolo je za ovo dostignuće dobila priznanje Fondacije Italije i Kine na godišnjoj dodeli Nagrada Kine 2019. Na ceremoniji održanoj 10. decembra, Intesa Sanpaolo je dobila nagradu "Put svile", koja predstavlja "priznanje koje se dodeljuje italijanskim kompanijama koje su se istakle izvanrednim dugoročnim rastom i razvojem na kineskom tržištu tokom godina." Paola Anđeleti, direktor Divizije internacionalnih banaka članica, koja je primila nagradu, naglasila je značaj koji se pridaje razvoju poslovanja u oblasti upravljanja imovinom u Kini u biznis planu grupe za 2018-2021.

Karlo Mesina, generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo, izjavio je:

– Ponosni smo što smo prva inostrana banka koja će razviti aktivnosti upravljanja imovinom u Kini zahvaljujući dobijanju dozvole. Nakon pokretanja poslovanja u pilot zoni Ćingdao, fokusiraćemo se na širenje u ostale provincije u Narodnoj Republici Kini putem specijalnih ogranaka, kao i na razvoj atraktivnog miksa proizvoda za kinesko tržište, uz podršku vrhunskih partnera. Naš cilj je da ponudimo privilegovanim klijentima pun obim savetodavnih usluga usmerenih ka dugoročnom upravljanju imovinom i finansijskom planiranju, oslanjajući se na našu ekspertizu i reputaciju koje su prepoznale vodeće međunarodne finansijske institucije. Sa kompanijom JI CAI, napravili smo važan korak ka razvoju poslovanja u oblasti upravljanja imovinom Intesa Sanpaolo na međunarodnom nivou.

Intesa Sanpaolo je jedna od najsnažnijih i najprofitabilnijih banaka u Evropi, koja pruža usluge upravljanja imovinom, bankarstva za stanovništvo i privredu, investicionog bankarstva, upravljanja sredstvima i osiguranja. Kao tržišni lider u Italiji, Intesa Sanpaolo uslužuje gotovo 12 miliona klijenata putem digitalnih i tradicionalnih kanala. Internacionalne banke članice grupe servisiraju dodatnih 7,2 miliona klijenata u centralnoj i istočnoj Evropi, na Bliskom Istoku i u Severnoj Africi. Intesa Sanpaolo prepoznata je kao jedna od najodrživijih banaka na svetu. Grupa veruje da se koncept kreiranja vrednosti treba tumačiti široko, kroz podršku socijalnim ciljevima i realnoj ekonomiji. U okviru svoje posvećenosti održivom rastu, Intesa Sanpaolo je osnovala fond u vrednosti od 5 milijardi evra posvećen cirkularnoj ekonomiji. Obimni projekat grupe za ekonomsku inkluziju i ublažavanje siromaštva obuhvata i fond koji će obezbediti 1,2 milijarde u kreditima za segmente društva kojima je pristup kreditima otežan. Intesa Sanpaolo je duboko posvećena kulturnim inicijativama koje promoviše samostalno i sa partnerima u Italiji i inostranstvu, uključujući stalne i privremene izložbe velikog umetničkog bogatstva Gallerie d’Italia, koju čine tri muzeja grupe u Milanu, Napulju i Vićenci.


Promotivni tekst

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan