Investitor još uvek nije zatrpao rupu na gradilištu u Dositejevoj

Investitor još uvek nije zatrpao rupu na gradilištu u Dositejevoj

Iako je investitor radova "Astra plan", zbog čijeg je nemara 12 porodica ostalo bez krova nad glavom, bio u obavezi da do utorka, 28. avgusta, prema rešenju Građevinske inspekcije zatrpa rupu na gradilištu u Dositejevoj 9, to se još uvek nije desilo.

Ispred ulaza u oštećeni objekat nalazi se traka koja upozorava na opasnost, a na zatvorenom gradilištu, osim pokućstva koje je završilo u provaliji, već dve nedelje na istom mestu parkiran je bager, kao nemi svedok prošlih događaja.

Većina stanara je posle intervencija gradske vlasti i zahvaljujući dobroj volji hotelijera, raseljena u hotele "Novi Sad" i "Park", gde će ostati mesec dana, dok ne pronađu podstanarske stanove, koje će im šest meseci plačati Grad.

Stanari iz Dositejeve s kojima je razgovarala novinarska ekipa "Dnevnika" zahvalni su hotelijerima i Gradu na pomoći, i napominju da ih investitor još nije posetio i sumnjaju da će ispuniti svoju obavezu. Кažu da više ne veruju da će im onaj zbog koga su ostali bez domova, pomoći, a da bi zaštitili svoje interese i od investitora naplatili potraživanja, svi zajedno angažovali su advokata.

- Investitor je po nalogu Građevinske inspekcije imao rok da do utorka u 16 časova zatrpa rupu, ali to nije učinio. Od sanacije objekta nema ništa, ma, vozaju nas od prvog dana i s njima više nećemo razgovarati – naglasio je za "Dnevnik" predstavnik stanara Dragan Mitrović.

On za novosadski dnevni list napominje da se u stanovima stalno čuje pucketanje, čak i u desnom delu, koji nije direktno oštećen, a patos u jednom od stanova na levoj strani počeo je da se odvaja i pitanje je dana kada će završiti u provaliji na susednoj parceli.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan