Investitor još uvek nije zatrpao rupu na gradilištu u Dositejevoj

Investitor još uvek nije zatrpao rupu na gradilištu u Dositejevoj

Iako je investitor radova "Astra plan", zbog čijeg je nemara 12 porodica ostalo bez krova nad glavom, bio u obavezi da do utorka, 28. avgusta, prema rešenju Građevinske inspekcije zatrpa rupu na gradilištu u Dositejevoj 9, to se još uvek nije desilo.

Ispred ulaza u oštećeni objekat nalazi se traka koja upozorava na opasnost, a na zatvorenom gradilištu, osim pokućstva koje je završilo u provaliji, već dve nedelje na istom mestu parkiran je bager, kao nemi svedok prošlih događaja.

Većina stanara je posle intervencija gradske vlasti i zahvaljujući dobroj volji hotelijera, raseljena u hotele "Novi Sad" i "Park", gde će ostati mesec dana, dok ne pronađu podstanarske stanove, koje će im šest meseci plačati Grad.

Stanari iz Dositejeve s kojima je razgovarala novinarska ekipa "Dnevnika" zahvalni su hotelijerima i Gradu na pomoći, i napominju da ih investitor još nije posetio i sumnjaju da će ispuniti svoju obavezu. Кažu da više ne veruju da će im onaj zbog koga su ostali bez domova, pomoći, a da bi zaštitili svoje interese i od investitora naplatili potraživanja, svi zajedno angažovali su advokata.

- Investitor je po nalogu Građevinske inspekcije imao rok da do utorka u 16 časova zatrpa rupu, ali to nije učinio. Od sanacije objekta nema ništa, ma, vozaju nas od prvog dana i s njima više nećemo razgovarati – naglasio je za "Dnevnik" predstavnik stanara Dragan Mitrović.

On za novosadski dnevni list napominje da se u stanovima stalno čuje pucketanje, čak i u desnom delu, koji nije direktno oštećen, a patos u jednom od stanova na levoj strani počeo je da se odvaja i pitanje je dana kada će završiti u provaliji na susednoj parceli.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija bez vode servisne informacije novi sad horoskopski znaci servisne informacije isključenja struje horoskop raspored sahrana novi sad izmena trase autobusa zdravlje obeležavanje novosadske racije novosadsko porodilište isključenja jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija zodijak astrologija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode Novosadska racija bebe sahrane novi sad Spens gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad sremska kamenica saveti raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina dnevni horoskop