Iskaz dečaka koji je zapalio beskućnika: Iz zabave sam zapalio novine i bacio ih na njega

Iskaz dečaka koji je zapalio beskućnika: Iz zabave sam zapalio novine i bacio ih na njega

Samo iz zabave sam zapalio novine i bacio ih na njega, nije mi bila namera da čovek izgori - rekao je u policiji 12-godišnjak koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu.

Kako nezvanično saznajemo deca su prvo htela da ukradu invalidska kolica koja su bila pored dva beskućnika. No, kad u tome nisu uspeli jer su ih beskućnici primetili, najmlađi od njih uzeo je svežanj novina, zapalio ih i bacio na beskućnika Dragutina T, koji je ležao pokriven starim ćebetom i ritama.

Čovek je odmah počeo da gori, a deca su u panici pobegla.

- Pomislili smo prvo da se čovek možda sam upalio sa cigarom. Međutim kada je ovaj drugi beskućnik došao sebi, jer je bio u alkoholisanom stanju, rekao nam je da su tu bila neka deca i palila novine. Verovatno je i preminuli beskućnik bio u alkoholisanom stanju – kažu nezvanično iz policije.

Trojica maloletnika privedeni su pa pušteni danas zbog sumnje da su u Novom Sadu oko 3 sata ujutru, u noći između ponedeljka i utorka, namerno zapalili beskućnika Dragutina T. koji je od zadobijenih opekotina preminuo.

Nesrećnom muškarcu izgorelo je čak 90 odsto tela!

Kako je ranije objavljeno dečaci su čoveka zapalili dok je sa prijateljem ležao iza lokalne prodavnice na Bulevaru Oslobođenja broj 21.

Kako saznajemo, jedan od dečaka je štićenik Doma za nezbrinutu decu u Sremskoj Kamenici.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sofija

  pre 2479 dana i 14 sati

  Sta rade 3 maloletna deteta na ulici u 3 stata ujutro, a pogotovo ovaj sto je bio STICENIK doma za nezbrinutu decu. Ko i koga stite???? PIROMANI u zacecu

  Oceni komentar:
  0
  7