Iskoristite priliku: Plaćene stručne prakse u inostranstvu

Iskoristite priliku: Plaćene stručne prakse u inostranstvu

Koliko vam se puta desilo da čujete za situaciju ili da doživite da poslodavac na razgovoru za posao traži mladost i iskustvo? Da li je moguće da u našoj zemlji mlada osoba odmah nakon završenog fakulteta ima i diplomu i iskustvo i da se lako zaposli? Moguće je.

Sagledavajući trenutne društvene probleme u našoj zemlji i svetu, poput uznemiravajuće stope nezaposlenosti mladih, pasivnosti i ksenofobije, najveća na svetu studentska organizacija AIESEC kreirala je program plaćenih stručnih praksi u inostranstvu pod nazivom Global Talent koji predstavlja program plaćenih stručnih praksi u inostranstvu. koji pruža mladim ljudima priliku za profesionalno iskustvo u inostranstvu. Prakse traju od 6 do 18 meseci i postoje u oko 126 zemalja širom sveta – od Nemačke, Mađarske, sve do Brazila, Indije.

Kroz ovu priliku mladima se pruža mogućnost da u praksi primene znanja stečena u toku studija na internacionalnom trzistu i  pritom steknu relevantno iskustvo koje ce ih kasnije diferencirati na tržištu rada. Takodje, poboljšaće komunikacuju na stranom jeziku, napraviti prve prave korake u karijeri i steći mrežu kontakata širom sveta. 

Uslov da bi neko mogao da ode na praksu jeste da ima manje od 30 godina, da poseduje nivo znanja minimum na nivou B2 i da ima bar neko radno iskustvo. U nekim zemljama zahteva se i status studenta, ali to nije slučaj svuda.

Sve prakse mogu se pogledati na https://opportunities.aiesec.org/programmes, a za prezentaciju praksi, koja će se održati u četvrtak, 26. maja, može se prijaviti putem sledećeg linka.

AIESEC PRIMA NOVE ČLANOVE: Ukoliko želite da postanete deo ove organizacije i radeći sa mnogobrojnim ljudima, kompanijama, organizacijama dobijete priliku da se razvijete lično i profesionalno i steknete kvalitetno iskustvo, prijavite se ovde. Svi prijavljeni proći će kroz selekcioni proces i nakon toga, određenom broju pružiće se prilika da tokom leta imaju tzv. “mikro iskustvo” kroz koje će moći da se oprobaju u radu organizacije i upoznaju istu. Početak aktivnog članstva je od meseca septembra o.g. i traje 3 meseca, nakon čega im se pruža mogućnost za dalji napredak.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dnevni horoskop isključenja struje elektrovojvodina jkp lisje astrologija matičar novi sad servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija zdravlje magla zbor građana sremska kamenica zodijak betanija horoskopski znaci zagađenje vazduha Spens saveti novosadsko porodilište isključenja horoskop bebe novorođenčad isključenje vode bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane novi sad raspored sahrana novi sad vlada srbije raspored sahrana i ispraćaja