Iskoristite priliku: Plaćene stručne prakse u inostranstvu

Iskoristite priliku: Plaćene stručne prakse u inostranstvu

Koliko vam se puta desilo da čujete za situaciju ili da doživite da poslodavac na razgovoru za posao traži mladost i iskustvo? Da li je moguće da u našoj zemlji mlada osoba odmah nakon završenog fakulteta ima i diplomu i iskustvo i da se lako zaposli? Moguće je.

Sagledavajući trenutne društvene probleme u našoj zemlji i svetu, poput uznemiravajuće stope nezaposlenosti mladih, pasivnosti i ksenofobije, najveća na svetu studentska organizacija AIESEC kreirala je program plaćenih stručnih praksi u inostranstvu pod nazivom Global Talent koji predstavlja program plaćenih stručnih praksi u inostranstvu. koji pruža mladim ljudima priliku za profesionalno iskustvo u inostranstvu. Prakse traju od 6 do 18 meseci i postoje u oko 126 zemalja širom sveta – od Nemačke, Mađarske, sve do Brazila, Indije.

Kroz ovu priliku mladima se pruža mogućnost da u praksi primene znanja stečena u toku studija na internacionalnom trzistu i  pritom steknu relevantno iskustvo koje ce ih kasnije diferencirati na tržištu rada. Takodje, poboljšaće komunikacuju na stranom jeziku, napraviti prve prave korake u karijeri i steći mrežu kontakata širom sveta. 

Uslov da bi neko mogao da ode na praksu jeste da ima manje od 30 godina, da poseduje nivo znanja minimum na nivou B2 i da ima bar neko radno iskustvo. U nekim zemljama zahteva se i status studenta, ali to nije slučaj svuda.

Sve prakse mogu se pogledati na https://opportunities.aiesec.org/programmes, a za prezentaciju praksi, koja će se održati u četvrtak, 26. maja, može se prijaviti putem sledećeg linka.

AIESEC PRIMA NOVE ČLANOVE: Ukoliko želite da postanete deo ove organizacije i radeći sa mnogobrojnim ljudima, kompanijama, organizacijama dobijete priliku da se razvijete lično i profesionalno i steknete kvalitetno iskustvo, prijavite se ovde. Svi prijavljeni proći će kroz selekcioni proces i nakon toga, određenom broju pružiće se prilika da tokom leta imaju tzv. “mikro iskustvo” kroz koje će moći da se oprobaju u radu organizacije i upoznaju istu. Početak aktivnog članstva je od meseca septembra o.g. i traje 3 meseca, nakon čega im se pruža mogućnost za dalji napredak.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan