Iskustvo naših turista nakon pozitivnog testa na koronu na Grčkoj granici

Iskustvo naših turista nakon pozitivnog testa na koronu na Grčkoj granici

Jedna Beograđanka je ovih dana na društvenim mrežama podelila svoje iskustvo iz Grčke. Naime, njena porodica se posle samo tri dana uživanja na letovanju morala vratiti kući jer je test koji je rađen na ulasku u Grčku pokazao da je njen suprug pozitivan na korona virus!

– Posle određenog dvoumljenja, ipak smo rešili da krenemo na put jer smo i suprug i sin i ja bili zdravi. U nedelju smo seli u auto i pošli za Grčku - počela je za "Blic" priču ova Beograđanka.

Ona je objasnila kako je izgledalo samo testiranje na granici. Naime, testirana su sva vozila sa srpskim tablicama, ali samo po jedna osoba iz svakog automobila.

– Supruga su testirali i rekli da budemo 24 sata u samoizolaciji, a da rezultate javljaju u roku od 72 časa i to samo ukoliko su pozitivni - kazala je ona.

Nakon tri dana sunčanja, šetnje i kupanja po Sitoniji, samo nekoliko minuta pred istek tih 72 sata, usledio je poziv koji su se nadali da nikad neće dobiti.

– Juče, bukvalno pet minuta pred istek tih 72 sata već smo se radovali misleći da je sve u redu kada su nas pozvali i saopštili da je muž pozitivan - ispričala je ova Beograđanka.

Razgovor je trajao, priča ona, više od 20 minuta. Postavljali su gomilu pitanja u vezi sa njihovim detaljnim kretanjem tokom ta tri dana, da navedu svaki kafić, restoran i plažu na kojima su bili. Osim toga, upitani su za zdravstveno stanje generalno, kao i da li je osoblje hotela, restorana i marketa u koje su odlazili poštovalo mere zaštite, da li su nosili maske i rukavice, a potom dali instrukcije koje niko ne bi poželeo na svom odmoru.

 


– Pitali su između ostalog i gde smo u tom trenutku. Mi smo tada bili na plaži i rekli su nam da momentalno idemo u sobu i da 14 dana ne izlazimo iz nje. Nakon pola sata su pozvali ponovo i rekli da ima još jedna opcija i da, ukoliko želimo, možemo da krenemo kući uz sve mere predostrožnosti: celim putem sa maskama, da ne stajemo nigde osim recimo na pumpi i gde je baš neophodno - priča ona.

Porodica je sa olakšanjem izabrala da ide kući. Pretpostavka je da, pošto su tokom prvog telefonskog razloga upitani i da li kod zaraženog supruga ima simptoma, a on ih u tom trenutku nije imao, da je to i razlog što im je ponuđeno da se vrate kući. Verovatno bi morali da ostanu dve nedelje u nekom hotel- da je simptoma bilo, ali to su samo pretpostavke jer niko nije obrazložio zašto im je ta opcija naknadno ponuđena.

– Čim smo danas ušli u Srbiju, zvala sam onaj "kovid broj" da se raspitam koja je dalja procedura. Oni nisu znali ništa da kažu, uputili su nas na našeg lekara. Suprug je pozvao svog lekara koji mu je rekao da dođe ujutru u kovid ambulantu na pregled, a sin i ja koji smo sa njim nismo ni testirani i za nas niko ništa ni ne govori - kaže ona i dodaje kako niko nikakvu instrukciju nije dao te da su "prepušteni sami sebi, pa će videti".

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Djura

  pre 889 dana i 5 sati

  U ovom testu ne postoji ni jedno ime,datum,mesto već je sve opisno.Ovaj članak se prvo pojavio u jednom našem ˝poznatom˝listu gde se izmišljala razna propaganda protiv odlaska u Grčku( i ne samo to) pa se ne bi čudio da je i ovo proizvod iste mašinerije i da je sve izmišljeno !

  Oceni komentar:
  0
  11
 • Za inat u Grčku

  pre 888 dana i 17 sati

  Slažem se, propaganda za ostanak u Srbiji je već duže vreme prisutna, i sirotani to rade tako nevešto na ovom narodu koji je svega video i izveštio se, da je to jadno.
  Ovde u Srbiji traže 30 evra za noćenje sa doručkom u leševima od hotela.
  Krajnje neprimereno.

  Oceni komentar:
  0
  9