Isplata 30.000 dinara pomoći za preduzeća mogla bi da počne za dve nedelje

Isplata 30.000 dinara pomoći za preduzeća mogla bi da počne za dve nedelje

Iznos od 30.000 dinara pomoći koji će država uplatiti na namenske račune preduzeća mogla bi da počne već za 14 dana, odnosno od 5. maja, saznaje Tanjug.

Kako i kojom dinamikom će poslodavac isplaćivati plate svojim zaposlenima, da li iz dva dela ili u celosti, i da li će ova sredstva uopšte koristiti, odluka je na svakom pojedinačnom poslodavcu.

Novac države služi kako bi se preduzećima omogućilo da mogu da isplate minimalnu garantovanu zaradu, odnosno "minimalac", koji prosečno iznosi 30.022 dinara u Srbiji, a sve preko tog iznosa je kao i do sada odluka unutar samih firmi, a u skladu sa Zakonom o radu.

Privredni subjekti koji imaju otvorene tekuće račune kod više banaka, dužni su da najkasnije do 25. aprila 2020. godine na portalu Poreske uprave dostave podatak o nazivu banke kod koje će biti otvoren poseban račun.

Kako je juče najavljeno iz Ministarstva finansija, Poreska uprava će do 5. maja znati koja tačno preduzeća od prijavljenih imaju pravo na olakšice države, nakon čega će, kako je rečeno, odmah krenuti sa isplatom novčanog iznosa od 30.000 dinara na namenske račune poslodavaca.

Zaključno sa 21. aprilom, 169.111 privrednih subjekata je izabralo banku za otvaranje namenskog računa za isplatu direktnih davanja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • DuDuBaravka

  pre 1017 dana i 15 sati

  "Штефица Цвек у раљама живота"...

  Oceni komentar:
  1
  0