Isplata drugog "minimalca" za preduzetnike u četvrtak

Isplata drugog "minimalca" za preduzetnike u četvrtak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 4. juna uslediti isplata minimalca za preduzetnike.

Ranije je najavljeno da će ova uplata na "kovid račune" biti izvršena u prvoj nedelji juna, dok će treći minimalac biti isplaćen u prvoj nedelji jula, prenosi "Blic".

Korisnici mera su sledeći privredni subjekti: rezidentna pravna lica u smislu zakona kojim se uređuje oporezivanje dobiti (mikro, mala, srednja i velika preduzeća), rezidentni preduzetnici (preduzetnici, preduzetnici paušalci, preduzetnici poljoprivrednici i preduzetnici druga lica, u smislu zakona koji uređuje porez na dohodak građana), ogranci stranih pravnih lica i predstavništva stranih pravnih lica.

Navedeni privredni subjekti mogu da koriste mere (fiskalne pogodnosti i direktna davanja) ukoliko su pre 15. marta 2020. godine osnovani i registrovani kod nadležnog organa ili organizacije, odnosno ako su u navedenom periodu postali obveznici PDV. Takođe, navedeni privredni subjekti mogu da koriste navedene pogodnosti ukoliko nisu počev od 15. marta 2020. godine pa do 10. aprila 2020. godine smanjili broj zaposlenih za više od 10 odsto ne računajući zaposlene na određeno vreme kojima je period na koji je ugovor zaključen istekao u navedenom roku, podseća "Blic".

Pоslodavac može preneti novac na račun radnika odmah po uplati. Ukoliko se desi da ga ne prebaci na račun radnika država povlači novac u budžet, što je način da se spreče zloupotrebe s dobijenim novcem.

Podsećamo, preduzetnicima koji su u maju greškom dobili minimalac od države, stručnjaci su savetovali da je bolje da ne dižu novac s računa.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Goran

  pre 36 dana i 4 sata

  A mi sto nismo dobili ni prvi minimalac a niko nezna da nam odgovori zasto

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Vukovic marijan

  pre 35 dana i 23 sata

  Nismo dobili minimalac za april u maju ! Doo mvs leson temerin, obratili smo se na odgovarajuci mail ali nikakav odgovor nismo dobili. Da li mozemo nekome da se obratimo ko je nadlezan da resi ovo sa nama ? Napominjem da sve odgovara uredbi koja regulise pravila !!!

  Oceni komentar:
  3
  6
 • Goran

  pre 34 dana i 19 sati

  Nismo dobili minimalac za april u maju ! Doo mvs leson temerin, obratili smo se na odgovarajuci mail ali nikakav odgovor nismo dobili. Da li mozemo nekome da se obratimo ko je nadlezan da resi ovo sa nama ? Napominjem da sve odgovara uredbi koja regulise pravila

  Nazoveš poresku upravu i kažeš im pib firme, reći će ti za 10 sekundi zašto ne ispunjavaš uslove za minimalac....

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Igor

  pre 34 dana i 15 sati

  Koliko dugo poslodavac sme dobijeni novac da drži na svom računu pre nego što ga prosledi radnicima?

  Oceni komentar:
  1
  4