Isplata novčane pomoći penzionerima od 22. septembra

Isplata novčane pomoći penzionerima od 22. septembra

Na sednici Vlade Srbije data je saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da izvrši isplatu novčane pomoći od 5.900 dinara korisnicima tih osiguranja, saopšteno je danas.

– Za sve one koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom 2021. isplata novčane pomoći vršiće se počev od 22. septembra, a korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon 13. septembra, isplata će biti izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava  navodi se u saopštenju Vlade.

Članovi Vlade doneli su i odluku o osnivanju Obrazovno-naučnog centra "Jastrebac" koji će predstavljati naučno-nastavnu bazu svih univerziteta u Srbiji za oblast prirodnih nauka i zaštite životne sredine.

Usvojen je, izmenjen i dopunjen Predlog zakona o sprečavanju korupcije, kojim su usvojene preporuke Grupe država za borbu protiv korupcije Saveta Evrope (GRECO), čija je Srbija članica, a koje se odnose na dalje usklađivanje u pristupnom procesu i reforme koje država sprovodi u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Vlada Srbije usvojila je danas i Predlog zakona o upotrebi jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma, koji uređuje upotrebu srpskog jezika i mere za zaštitu ćiriličkog pisma, kao matičnog pisma, saopštilo je ranije Ministarstvo kulture i informisanja, a prenosi "Nova.rs".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Podbarčanka

  pre 453 dana i 5 sati

  A ko je doneo ODLUKU o isplati? Da nije Vučić? Vlada je tu samo da se, kao, saglašava! Zašto mi se čini da su ustavne odredbe o nadležnostima Vlade drastično drugačije? Doduše, ko je sve u ovoj "vladi" možda je i bolje ovako...

  Oceni komentar:
  1
  0