ISPLATA POMOĆI PROSVETNIM RADNICIMA: Ružić pristao da Vladi prenese zahtev dva sindikata

ISPLATA POMOĆI PROSVETNIM RADNICIMA: Ružić pristao da Vladi prenese zahtev dva sindikata

Predsednica Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Čedanka Andrić izjavila je da je ministar prosvete Srbije Branko Ružić prihvatio da Vladi prenese zahtev dva reprezentativna sindikata o isplati pomoći od 20.000 dinara prosvetnim radnicima.

Andrić je posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta (SES) rekla da je zahtev za isplatu pomoći deo šire inicijative dva reprezentativna sindikata prosvete, Nezavisnosti i Samostalnog sindikata, a koji se odnose na poboljšanje uslova rada prosvetnih radnika.

Ministar Ružić je na sednici SES rekao da će predložiti da Vlada usvoji zahtev o isplati 20.000 dinara pomoći prosvetnim radnicima u skladu sa mogućnostima koje postoje. Nadamo se da će Vlada prihvatiti taj mali vid satisfakcije, s obzirom na uslove rada tokom pandemije, s kojima su bili suočeni prosvetni radnici – rekla je Andrić na konferenciji za medije posle sednice SES.

Najavila je da će ta dva sindikata ponovo aktuelizovati i pitanje visine zarada u prosveti, uz konstataciju da je za taj sektor rešenje u uvođenju platnih razreda.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jelena

  pre 488 dana i 1 sat

  Sve je to ok ali treba pod hitno uvesti platne razrede

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Marina

  pre 486 dana i 13 sati

  O platnim razredima se vec nekoliko godina prica, ali Vlast nikako da jrene sa primenom toga.

  Oceni komentar:
  0
  2