Ispražnjeni studentski domovi i zatvorene menze

Ispražnjeni studentski domovi i zatvorene menze

U skladu s odlukom da se nastava na fakultetima prekine i organizuje nastava na daljinu, donete su i odluke da se privremeno isele studentski domovi i prekinu sa radom studentske menze, piše "dnevnik.rs".

Studentske menze Univerziteta u Novom Sadu prekinule su rad u utorak i to u Novom Sadu posle ručka, a u Subotici posle večere. Studenti su iz doma u Subotici iseljeni juče, dok je studentima smeštenim u domovima UNS-a u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru ostavljen rok za iseljavanje do danas u podne.

Studentske menze Studentskog centra Novi Sad, kako je "Dnevniku" rekla pomoćnica direktora za ishranu u ovom centru Aleksandra Ćulibrk, odmah posle zatvaranja detaljno su oprane i dezinfikovane. Kada počnu ponovo da rade studenti će na karticama za ishranu imati stanje obroka koje je bilo u momentu prekida rada menze.

– Velika većina studenata iz domova je otišla kućama čim je proglašeno vanredno stanje - kaže pomoćnik direktora za smeštaj u Studentskom centru Novi Sad Steva Lazarević.

– U domovima u Novom Sadu imamo 18 studenata koji nemaju kako da odu kući u Republiku Srpsku ili Crnu Goru i njima smo omogućili da ostanu, a dok se situacija ne normalizuje, smestićemo ih u jedan dom. Takođe imamo i dva studenta iz Republike Srpske koji će ostati u Domu u Zrenjaninu - zaključuje sagovornik.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan