Ispred Vlade Srbije održan skup u pomen preminulim lekarima i zdravstvenim radnicima

Ispred Vlade Srbije održan skup u pomen preminulim lekarima i zdravstvenim radnicima

Skup povodom velikog broja preminulih lekara i zdravstvenih radnika tokom pandemije korona virusa održao se danas, 15. februara, ispred Vlade Srbije.

Okupljanje je organizovao Sindikat lekara i farmaceuta, u pomen kolegama koje su izgubile živote tokom epidemije korona virusa.

Ispred Vlade Srbije pročitana su imena 105 preminulih zdravstvenih radnika. Pročitani su i zahtevi koji bi trebalo da unaprede položaj porodica preminulih lekara, ali i bolje uslove za rad onima koji nastavljaju borbu protiv korone u crvenim zonama.

Gorica Đokić iz Glavnog odbora Sindikata čitala je imena preminulih lekara. Pred Vladu su stigle i porodice stradalih medicinskih sestara, koje takođe učestvuju u skupu.

Naše pitanje je ‘Dokle više?’. Kao što ste shvatili, lekari su lekari do smrti i zdravstveni radnici su zdravstveni radnici do smrti – rekla je Đokić i pozvala okupljene da minutom ćutanja odaju poštu lekarima i zdravstvenim radnicima, ali i svim građanima koji su preminuli u državi od ove pošasti.

Prisutnima se obratio i dr Rade Panić predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Zahtevi

Okupljeni su izneli zahteve za unapređenje položaja porodica preminulih lekara i bolje uslove za rad, a ti uslovi su – nacionalna penzija za porodice preminulih; strogo poštovanje pravila o radu u Kovid jedinicama; klasifikovanje Kovida-19 kao profesionalne bolesti; stalni radni odnos za zaposlene u vreme epidemije; sindikat da bude ravnopravni pregovarač i utvrđivanje razloga smrtnosti među zdravstvenim radnicima.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan