Istekao rok za plaćanje poreza na imovinu, šta ako ste zakasnili

Istekao rok za plaćanje poreza na imovinu, šta ako ste zakasnili

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada podseća obveznike fizička lica, preduzetnike i pravna lica, da je 14. novembra istekao rok za izmirenje četvrte rate godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu, i da zakonom propisana kamata zbog kašnjenja uplata na današnji dan iznosi 14,5%.

Poreski obveznici koji nisu uspeli na vreme da servisiraju dospele obaveze, mogu da podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, čime stiču mogućnost otplaćivanja utvrđenog duga na rate uz otpis kamate u visini od 50% sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, može se podneti lično na pisarnici Gradske poreske uprave na adresi Vojvođanskih brigada br. 24–26, šalter mestu u prostorijama JKP "Informatika" na Bulevaru Slobodana Jovanovića br. 15, ili putem elektronske pošte na sledeću mejl adresu

Obrazac zahteva poreski obveznici mogu preuzeti sa internet prezentacije Gradske poreske uprave u delu Zahtevi, a iznos takse, broj uplatnog računa i poziv na broj nalaze se na poslednjoj strani zahteva.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 604 dana i 1 sat

  Ovo se sve odnosi na nas normalne gradjane...bogatuni ionako retko plaćaju bilo šta...

  Oceni komentar:
  0
  1